VIDEO.70.000 de oameni au protestat in Wisconsin. Cauza:reducerile bugetare

Ultima actualizare: 10-10-2012 06:20

UPDATE:Situatie exploziva in statul american Wisconsin. 70.000 de oameni au demonstrat pentru a cincea zi la rand in fata parlamentului local impotriva bugetului draconic intocmit de guvernatorul republican.

In a cincea zi de proteste, adversarii guvernatorului republican Scott Walker i-au depasit pe sustinatorii proiectului. Proiectul prezentat Congresului statal ar conduce la diminuarea drastica a salariilor si indemnizatiilor angajatilor din sectorul public.

Zeci de mii de persoane au protestat sambata in capitala statului, Madison, in paralel cu un miting de sustinere organizat de miscarile Tea Party si Americans for Prosperity.

In a patra zi de proteste, senatorii democrati au parasit lucrarile si s-au refugiat in statul vecin llinois pana cand guvernatorul va accepta sa negocieze si cu ei si cu sindicatele.

Blocaj total in capitala Wisconsin-ului. Sindicatele profesorilor, politistilor, pompierilor, functionarilor publici si studentilor au ocupat legislativul local scandand "Noi suntem Wisconsin".

Pentru analistii politici, Wisconsin este doar inceputul. Mai ales ca republicanii care domina Congresul federal de la Washington au aprobat taieri uriase de fonduri - 61 de miliarde de dolari - mult peste reducerile propuse chiar de catre presedinte.

Lupta s-a mutat acum in Senatul Statelor Unite, controlat de democratii lui Barack Obama. El a propus cu sase zile in urma un buget menit sa reduca deficitul cu 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO