16 morti si 40 de disparuti in urma inundatiilor din sudul Statelor Unite


Ultimul update: Miercuri 09 Mai 2012 06:48
Data publicarii: Sambata 12 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

UPDATE: Vacanta cu sfarsit tragic, in sudul Statelor Unite. Cel putin 16 oameni aflati intr-o excursie in Arkansas au pierit luati de torenti. Alti 40 sunt dati disparuti, dupa ce un val urias s-a napustit peste un camping.

Apele au rabufnit in timpul noptii si au carat bolovani, copaci si chiar masini.

A fost suficient sa ploua fara oprire cateva ore ca raul Little Missouri sa creasca cu sase metri. Un zid de apa s-a napustit subit peste sutele de turisti care dormeau in corturi ori rulote. Pe multi cosmarul acestei noptii ii va bantui tot restul vietii.

De suferit n-au avut doar turistii, ci si localnicii, ale caror case au fost maturate de puhoaie.

Guvernatorul statului da de inteles ca gravitatea fenomenului era imposibil de anticipat: "Am vazut un tractor si remorca lui incolacite de un copac. La asa ceva te astepti in urma unei tornade de gradul 4 ori 5. Atat de mare a fost furia apei", a declarat Mike Beebe, guvernatorul statului Arkansas.

Autoritatile recunosc ca nu stiu exact cate persoane campau in zona, asa incat un bilant definitiv este dificil de realizat. Cadavrul uneia dintre victime a fost descoperit de echipele de salvare la 13 kilometri in aval.

Fenomene meteo neobisnuite au fost semnalate si in Denver, Colorado. Prefatata de nori infricosatori si rafale violente de vant, o grindina teribila a acoperit soseaua provocand accidente in lant.

Tags: inundatii,

Vreme anapoda. Canicula si inundatii in tarile din Europa
Europa se lupta cu inundatiile. Ungaria si Polonia au mii de sinistrati
VIDEO PROTVPLUS.RO