15 pompieri sicilieni, arestați. Cum încercau să-și sporească veniturile

07-08-2017 18:58


Pompieri

15 voluntari ai pompierilor din Sicilia sunt acuzați că au raportat incendii inexistente în regiunea italiană pentru a primi bonusuri salariale.

15 voluntari, care activeau ca pompieri in Sicilia, au fost arestați după ce ar fi raportat existența unor incendii fictive, pentru care erau plătiți cu suma 10 euro pe ora de intervenție, notează The Guardian.

Poliția din provincia Ragusa susține că există suspiciuni în privința brigăzii auxiliare care a raportat 120 de incidente, în timp ce colegii lor au raporat numai 40 de cazuri.

Majoritatea membrilor echipei de voluntari audiată au recunoscut că încercau să-și convingă rudele și prietenii să sune la numărul unic de urgență pentru a raporta incendii fictive. Astfel, pe linia apelurilor de urgență au fost primite 115 apeluri.

Ca urmare al achetei, comandatul brigăzii a fost arestat la domiciliu.

Modul de operare al brigăzii de voluntari era unul relativ simplu. Imediat după ce primeau apelul de urgență fictiv, venit din partea apropiaților lor, aceștia tratau evenimentele ca și cum ar fi fost o operațiune reală. Se urcam de urgență în mașina de intervenție și se întorceau după câteva ore. Imediat după aceea, întocmeau rapoarte false în care explicau desfășurarea intervenției. Anchetatorii poliției au catalogat faptele brigăzii de voluntari ca fiind „o abilitate criminală executată fără frică de  consecințele care se vor aplica din cauza comportamentului lor”, au declarat surse ale poliției.

Surse ale anchetei din poliție susține că cea mai mare parte a echipei este cercetată pentru fraudă, iar altele sunt suspectați că ar fi incendiat intenționat mai multe locuri pentru ca după să intervină.

Dat fiind faptul că în zonă incendiile sunt dese, mai ales pe timpul verii, pompierii auxiliari sunt plătiți cu suma de 10 euro pe oră în timp ce se află în misiune.

 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO