100 de persoane au decedat intr-un incendiu declansat la camion cu petrol, in Nigeria

13-07-2012 07:01

incendiu Nigeria

Cel putin 100 de persoane au murit si aproximativ 50 au fost ranite, joi, intr-un incendiu declansat dupa accidentul unui camion-cisterna, in sudul Nigeriei, peste 85 dintre corpuri neputand fi identificate, fiind chair ingropate la fata locului.

 "Mai mult de 100 de persoane au murit dupa ce un camion-cisterna a luat foc, si aproximativ 50 au fost spitalizate prezentand rani foarte grave", a declarat purtatorul de cuvant al statului Rivers (sud), Ibim Semenitari.

Bilantul ar putea creste, avand in vedere gravitatea ranilor pe care unele persoane spitalizate le au, a mentionat purtatorul de cuvant, adaugand posibilitatea cresterii numarului de persoane decedate cu "10 pana la 15".

Peste 85 dintre victime au fost ingropate la fata locului, focul fiind stins la sfarsitul dupa amiezii, a mai precizat Semeneri. "A avut loc o ingropare colectiva in urma cu doar cateva minute (...) Este vorba despre corpurile arse pana in punctul de a nu mai putea fi recunoscute. Nu puteau fi transportate", a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit unui oficial al Comisiei Federale pentru Securitatea Rutiera al statului, Kayode Olangunju, 87 de corpuri au fost ingropate.

Un oficial local din regiunea Ahoada, din apropiere de Port Harcurt, unde a vut loc accidentul, a declarat ca au fost trimise la fata locului echipamente speciale pentru a se putea construi o groapa.

"Se folosesc buldozere pentru a sapa o groapa mare unde ii vom ingropa si ii vom acoperi cu nisip", a declarat Geoffrey Ikogha.

Cativa copii au murit si altii au fost grav arsi, in pofida unor militari sositi la fata locului care avertizau de posibilitatea declansarii unui incendiu in orice moment. Camionul-cisterna s-a rasturnat dupa ce a incercat sa evite ciocnirea cu trei vehicule, intre care si un autobuz, ajungand pe sensul opus, a declarat Olangunju.

Imediat dupa accident, sute de persoane au venit sa recupereze petrolul. "A avut loc o explozie urmata de un incendiu", a mentionat oficialul.

Multe dintre victime erau conducatori de motociclete comerciale, numite Okada, care, atunci cand au auzit despre accident, au venit la fata locului pentru a-si umple rezervoarele, potrivit unui reporter AFP.

Olangunju a declarat ca 34 de motocliclete au fost distruse in incendiu. "Echipe de salvare ale politiei, ale securitatii rutiere, pompieri, ale securitatii civile si ale NEMA" au fost trimise la fata locului pentru a evacua victimele si a dirija circulatia, potrivit agentiei pentru situatii de urgenta (NEMA). Accidentele grave sunt frecvente in Nigeria, acolo unde multe dintre drumuri sunt in stare proasta.

Sursa: Pro TV

Tags: accidente, nigeria,


VIDEO PROTVPLUS.RO