10.000 de lire pentru o mireasa. BBC: Romani, implicati in aranjarea unor casatorii gay cu imigranti ilegali in UK


Ultimul update: Joi 25 Septembrie 2014 00:17
Data publicarii: Luni 22 Septembrie 2014 11:39
Categorie: Stiri externe

O ancheta jurnalistica BBC a dezvaluit o grupare criminala formata din romani care profita de legalizarea recenta a casatoriilor intre persoane de acelasi sex in Marea Britanie pentru a organiza astfel de casatorii false, pentru 10.000 de lire.

O jurnalista a BBC a pretins ca este imigranta ilegala si vrea o casatorie de forma pentru a ramane in Marea Britanie, in timp ce un alt reporter a insotit-o prezentandu-se drept unchiul acesteia.

Peter si Ricardo, liderii gruparii, s-au laudat reporterilor ca au "aranjat" astfel de casatorii "de multe ori". Ei au oferit doua potentiale sotii, ambele subliniind clar ca nu sunt lesbiene dar sunt dispuse sa pretinda acest lucru si sa se casatoreasca pentru bani cu oricine.

Citeste si: Captura uriasa la granita dintre Romania si Moldova. "Erau peste 800.000"

Garda de Coasta din Constanta a salvat de la moarte 129 de migranti. Oamenii platisera mii de euro sa fuga in Germania

Una dintre fete, Alexandra, a declarat ca a organizat sase astfel de casatorii anterior si ca stie cum sa ii minta pe ofiterii serviciului pentru imigrari. "Trebuie sa declaram ca locuim impreuna ... Acest lucru nu se va intampla dar asa trebuie sa declaram", afirma ea.

Alexandra a afirmat, de asemenea, ca poate aranja o sesiune de fotografii "romantice" cu ea si jurnalista sub acoperire, care sa convinga autoritatile ca sunt intr-o relatie serioasa, adaugand: "ne vom tine de mana, ne vom imbratisa ... trebuie".

Liderul gruparii, Ricardo, sustine ca nu a avut niciodata probleme cu politia sau cu serviciul pentru imigrari. El sustine ca este mai usor de aranjat casatorii false intre persoanele de acelasi sex decat in cazul unor cupluri heterosexuale. "Spui: sunt gay. Si nicio intrebare pentru tine. Este usor pentru gay", afirma el.

Ca urmare a acestor dezvaluiri, autoritatile britanice au promis o ancheta pentru descoperirea eventualelor casatorii aranjate intre persoane de acelasi sex.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO