1,6 milioane de elevi, nevoiți să repete examenele naționale, după ce subiectele au apărut pe WhatsApp

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Scoala India
Getty

Autoritățile indiene au început o anchetă, după ce subiectele la examenele naționale s-au răspândit pe WhatsApp. Astfel, 1,6 milioane de elevi vor fi nevoiți să susțină din nou examenele.

 

Înainte de examenele la matematică și economie, subiectele au apărut pe WhatsApp. Astfel, 32 de persoane au fost audiate în legătură cu scurgerea de subiecte, informează BBC News.

Aceasta este cel mai mare incident, care afectează viitoarea admitere la universități a liceenilor indieni. Ca urmare a incidentului, ministrul federal al Educației, Prakash Javadekar a promis să îmbunătățească securitea online, astfel ca incidente similare să nu se mai petreacă.

„Infractorii care au făcut asta nu trebuie iertați. Sunt sigur că poliția o să îi prindă în curând”, le-a spus el reporterilor, precizând că „înțelege furia și frustrarea” părinților și elevilor.

Potrivit autorităților, subiectele la matematică și economie au început să circule pe rețelele de socializare cu mai multe ore înainte de examenele care au început în 26 martie.

„Colaborăm cu copiii. Nimeni nu trebuie să se îngrijoreze”, a spus un oficial din domeniul educației.

Frauda la examene este o practică destul de comună în India. Astfel, se dau inclusiv sume mari de bani, pentru ca elevii să ia note mari. De exemplu, în 2015, 300 de persoane au fost arestate, iar 750 de elevi exmatriculați, după ce prietenii și părinții liceenilor au fost fotografiați urcându-se pe zidurile unei școli, ca să le dea elevilor răspunsurile la examene.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO