Start la constructia de roboti! Peste 800 de elevi de liceu se intrec sa faca robotul care va merge la concurs in SUA

24-11-2016 17:11

First Tech Challenge

Peste 800 de elevi din 48 de licee din tara pot incepe, de joi, sa construiasca primul lor robot.

Etapa a doua a competitiei BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, lansata in luna octombrie, a demarat joi cu predarea kiturilor care contin elementele de care elevii au nevoie pentru construirea unui robot.

Echipa castigatoare a FIRST Tech Challenge Romania va fi sustinuta de organizatori pentru a participa la Campionatul Mondial de Robotica din St. Louis, SUA, din aprilie 2017.

Programul FIRST Tech Challenge, lansat pentru prima data in Romania in acest an, isi propune sa incurajeze elevii de liceu sa utilizeze principii de inginerie in domeniul roboticii, intr-un mediu competitiv. Concurentii vor trebui sa proiecteze, sa construiasca, sa programeze si sa opereze roboti care vor participa, in finala competitiei, la un joc complex in echipe, pe o suprafata plana delimitata.

Indrumati de mentori si antrenori, elevii vor fi incurajati sa isi dezvolte abilitati din domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii, in timp ce invata importanta muncii in echipa si a inovatiei.

BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone a strans peste 800 de elevi din 48 de licee din toata tara. Joi, au fost distribuite echipelor din cele 11 licee bucurestene primele kituri de piese si componente necesare contrruirii robotilor, urmand ca echipele de la liceele din tara sa primeasca materialele in zilele urmatoare, cand o caravana va pleca din Bucuresti spre toate localitatile in care exista echipe participante.

Valoarea totala a kiturilor si echipamentelor puse gratuit la dispozitia elevilor participanti la competitie este estimata la 280.000 de euro, suma stransa exclusiv de la sponsori.

Participantii vor avea acces, totodata, si la webminarii si tutoriale online, sustinute de specialisti in proiectare, asamblare, programare si design, precum si la sesiuni live de training desfasurate in cadrul First Tech Challenge Hub, din cadrul Univestitatii Politehnice Bucuresti.

“Sunt foarte fericita ca putem sa organizam cea mai mare competitie de robotica la noi in tara. Este un proiect in care ma implic din tot sufletul, iar copiii care s-au inscris sunt foarte entiziasmati. Castigatorii finalie vor merge in primavara la Campionatul Mondial din Statele Unite”, a spus Dana Razboiu, presedintele BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone si al Asociatiei Natie prin Educatie.

Echipele inscrise vor construi cate un robot care se va incadra in tema globala stabilita de FIRST international. Anul acesta, tema este #velocityvortex. Dincolo de intrecerea intre robotii construiti de echipele participante, elevii vor trebui sa isi promoveze echipa si sa castige notorietate in comunitatile lor.

Competitia este organizata, in Romania, de Asociatia Natie prin Educatie si McCANN Bucharest, cu sprijinul partenerilor BRD – Groupe Societe Generale, Vodafone Romania si Dedeman.
 

Sursa: StirilePROTV

Tags: robotica, roboti,


VIDEO PROTVPLUS.RO