Start la constructia de roboti! Peste 800 de elevi de liceu se intrec sa faca robotul care va merge la concurs in SUA

First Tech Challenge

Peste 800 de elevi din 48 de licee din tara pot incepe, de joi, sa construiasca primul lor robot.

Etapa a doua a competitiei BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, lansata in luna octombrie, a demarat joi cu predarea kiturilor care contin elementele de care elevii au nevoie pentru construirea unui robot.

Echipa castigatoare a FIRST Tech Challenge Romania va fi sustinuta de organizatori pentru a participa la Campionatul Mondial de Robotica din St. Louis, SUA, din aprilie 2017.

Programul FIRST Tech Challenge, lansat pentru prima data in Romania in acest an, isi propune sa incurajeze elevii de liceu sa utilizeze principii de inginerie in domeniul roboticii, intr-un mediu competitiv. Concurentii vor trebui sa proiecteze, sa construiasca, sa programeze si sa opereze roboti care vor participa, in finala competitiei, la un joc complex in echipe, pe o suprafata plana delimitata.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Indrumati de mentori si antrenori, elevii vor fi incurajati sa isi dezvolte abilitati din domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii, in timp ce invata importanta muncii in echipa si a inovatiei.

BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone a strans peste 800 de elevi din 48 de licee din toata tara. Joi, au fost distribuite echipelor din cele 11 licee bucurestene primele kituri de piese si componente necesare contrruirii robotilor, urmand ca echipele de la liceele din tara sa primeasca materialele in zilele urmatoare, cand o caravana va pleca din Bucuresti spre toate localitatile in care exista echipe participante.

Valoarea totala a kiturilor si echipamentelor puse gratuit la dispozitia elevilor participanti la competitie este estimata la 280.000 de euro, suma stransa exclusiv de la sponsori.

Participantii vor avea acces, totodata, si la webminarii si tutoriale online, sustinute de specialisti in proiectare, asamblare, programare si design, precum si la sesiuni live de training desfasurate in cadrul First Tech Challenge Hub, din cadrul Univestitatii Politehnice Bucuresti.

“Sunt foarte fericita ca putem sa organizam cea mai mare competitie de robotica la noi in tara. Este un proiect in care ma implic din tot sufletul, iar copiii care s-au inscris sunt foarte entiziasmati. Castigatorii finalie vor merge in primavara la Campionatul Mondial din Statele Unite”, a spus Dana Razboiu, presedintele BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone si al Asociatiei Natie prin Educatie.

Echipele inscrise vor construi cate un robot care se va incadra in tema globala stabilita de FIRST international. Anul acesta, tema este #velocityvortex. Dincolo de intrecerea intre robotii construiti de echipele participante, elevii vor trebui sa isi promoveze echipa si sa castige notorietate in comunitatile lor.

Competitia este organizata, in Romania, de Asociatia Natie prin Educatie si McCANN Bucharest, cu sprijinul partenerilor BRD – Groupe Societe Generale, Vodafone Romania si Dedeman.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.