Noi reguli pentru turiști. Țara care va impune rezervarea unui loc pe plajă prin intermediul unei aplicații

Ultima actualizare: 12-08-2020 17:33
plaja
Shutterstock

În încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus, primarul din Rio de Janeiro, Brazilia a anunțat că turiștii care vor să meargă la plajă vor fi nevoiți să păstreze distanța socială și să-și rezerve locul prin intermediul unei aplicații.

Marcelo Crivella a precizat că plaja din Rio, una dintre cele mai populare din întreaga lume, se poate deschide numai cu condiția să existe zone delimitate, iar rezervarea să se facă dinainte, printr-o aplicație, transmite Daily Mail.

„Oamenii vor putea rămâne în zonele demarcate, în funcție de ora la care ajung, și, de asemenea, rezervând printr-o aplicație. În acest fel, putem organiza mai bine ceva care nu funcționează bine astăzi”, a mai spus Crivella.

Primarul nu a menționat ziua în care se va deschide plaja, însă în luna iulie a mai adăugat că o va face doar când va exista un vaccin împotriva Covid-19.

Și alte țări au apelat la tehnologie pentru a opri răspândirea coronavirusului: Spania folosește drone, Belgia, senzori și telefoane prin care identifică locația turiștilor, dar și aplicații pentru rezervare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO