iLikeIT. Soluții gratuite pe internet pentru elevii care se pregătesc pentru bacalaureat

Dată publicare: 22-03-2021 11:44
Dată actualizare: 22-03-2021 12:01


iLikeIT. Soluții gratuite pe internet pentru elev...
iLikeIT. Soluții gratuite pe internet pentru elev...

Săptămâna aceasta are loc simularea examenului național de bacalaureat. Chiar în aceste momente are loc proba scrisă la limba și literatura română.

Mulți elevi s-au pregătit și încă se mai pregătesc în perioada aceasta singuri, acasă, fără niciun ajutor. Există, însă, soluții pentru ei, soluții gratuite pe internet.

Invitată în emisiunea iLikeIT a fost Iris Ursea, reprezentant al organizației Digital Nation.

”Digital Nation este o organizație care activează în domeniul digitalizării, iar pe perioadă pandemiei noi am creat cel mai mare curs de pregătire a profesorilor în online, și s-a numit Profesori în online, pe care l-am desfășurat în mod gratuit pentru 35.000 de profesori din România, au beneficiat de acest curs.” - spune Iris.

Una dintre cele mai mari resurse online de pregătire pentru matematică și științe este Khan Academy.

”Această platformă are acum și un modul în limba română și este un loc unde elevii pot intra în mod gratuit, și pot găsi exerciții care să-i ajute pentru pregătirea la examene.” - spune Iris.

Există inclusiv profesori din România care încearcă să ajute elevii prin intermediul internetului, iar unul dintre acești dascăli este domnul Ioan Ursu, pe care-l putem urmări pe YouTube.

”Este profesorul care pe mine m-a ajutat cel mai mult în pregătirea examenelor naționale. El este profesorul pe care l-am urmărit atunci când poate părinții mei nu își permiteau să îmi plătească meditații. Dânsul face aceste lecții gratuite pe Youtube, unde elevii se pot uita și pot înțelege foarte bine cum să rezolve exerciții la matematică” - mai spune tănăra de la Digital Nation.