iLikeIT. RoboGeta a cucerit nu numai Stirile ProTV, ci si Salonul de Inventica de la Geneva

Ultimul update: Luni 27 August 2012 15:22
Data publicarii: Vineri 20 Aprilie 2012 10:15
Categorie: iLikeIT

Este aglomeratie mare, zilele acestea, la Salonul de Inventica de la Geneva, unde aproape 800 de participanti din 46 de tari isi expun creatiile.

De la solutii anti-bacteriene, care curata hainele fara apa, si pana la un joc de golf pentru apartamente, nimic nu lipseste de acolo. Insa vedeta absoluta, este robotelul Nao, cunoscut drept RoboGeta, de cand prezinta la Stirile PRO TV, rubrica "iLikeIT", alaturi de George Buhnici.

Robotelul a avut parte de o intrare triumfala in cadrul Salonului de la Geneva. Cocotat pe o platforma cu roti, i-a salutat pe toti cei prezenti. Robotelul este deja vedeta si la noi unde i-a cucerit repede pe copiii de toata varstele, iar saptamana aceasta si-a inceput cariera la Stirile PRO TV. Are deja o multime de prieteni in redactie, pentru ca apeleaza la coarda sensibila.

RoboGeta este deja vedeta redactiei, insa in spatele comportamentului uman sta munca programatorilor. Andrei este... robo-papusarul.

Andrei Dumitrache, inginer robotician "RobotsNet": "Fiecare pas, fiecare miscare, fiecare cuvant se programeaza. Scopul nostru este sa il facem sa para cat mai realist. Deocamdata provocarea este sa il invatam limba romana."

La Geneva au mai fost insa si alte atractii. O mana robotizata ''ghiceste'' intentiile utilizatorului, captand semnalele trimise de la creier spre muschi. Ar putea fi un real ajutor pentru cei care nu-si mai pot folosi mainile, in urma unor accidente. Multi vizitatori s-au aratat interesati si de jocul de golf, care le ofera posibilitatea sa "ajunga" pe majoritatea terenurilor din lume.

Interesant este si un alt dispozitiv, care, desi pare un glob de cristal, are de fapt rolul de a-i proteja pe utilizatori de undele electromagnetice generate de conexiuni WiFi.

Un QUADROCOPTER zboara prin studioul lui Dedu, iar RoboGeta spune bancuri. iLikeIT cu George Buhnici
Un QUADROCOPTER zboara prin studioul lui Dedu, iar RoboGeta spune bancuri. iLikeIT cu George Buhnici
mesterache.ro
iLikeIT. S-a lansat mesterache.ro, site-ul dedicat meșterilor și clienților în căutare de meseriași
Roboţelul Pepper, în parlamentul britanic. Prestaţia sa a fost mai bună decât a multor miniştri
Youtube, picat mai bine de o oră. Mesajul platformei
iLikeIT. S-a lansat Huawei Mate 20 PRO, telefonul care se bate cu iPhone XS sau Galaxy Note 9
iLikeIT. Gadgeturile cu 4 sau 5 camere foto, metoda de atragere a cumpărătorilor
iLikeIT. Aplicații care vă pot ajuta să slăbiți
Plank
iLikeIT. Jocul săptămânii este Plank, o fantezie colorată în realitate augmentată