iLikeIT. Jocul săptămânii este Riders Republic, o combinație de 5 sporturi extreme

Ultima actualizare: 30-10-2021 10:36

Riders Republic este recomandarea noastră pentru această săptămână. Doar ce a fost lansat! 

 

Jocul îmbină 5 sporturi extreme: cu bicicleta, schiuri, placa de snowboard... și altele mult mai spectaculoase.

Se joacă online, pe servere cu 50 de jucători și, după cum merg lucrurile în România, cu pandemia, credem că aceasta pare cea mai viabilă metodă de a-ți lua doza de adrenalină sezonul acesta.

Riders Republic este un joc cu sporturi extreme. Adică îți poți închipui că nu are vreo poveste demnă de premii sau lacrimi ci mai degrabă vânătăi și fracturi virtuale. Producția pentru joc a început tocmai în 2017, așa că Ubisoft a avut destul timp să îl șlefuiască.

Acțiunea are loc într-o lume vastă și complet accesibilă încă de la începutul jocului. Harta îmbină șapte forme de relief americane pe care le vedeam doar în filme prin anii 90. Echipa de dezvoltare a reușit să recreeze fidel aceste regiuni folosind date GPS și nu numai.

Ba chiar au trimis echipaje la fața locului care au făcut o documentare riguroasă a geografiei. Locații superbe precum Bryce Canyon, Yosemite Valley, Sequoia Park, Zion, Muntele Mamut sunt îmbinate armonios ca jucătorii să le poată explora cu ușurință. De menționat aici, că fiecare regiune are sporturi extreme specifice.

Sosul secret: clar vehiculele care îți oferă doza de adrenalină. În Riders Republic te zbați să devii cel mai bun Rider din Republica UBISOFT. Pentru asta trebuie să participi la toate evenimentele care apar pe hartă. Timp să ai!

De exemplu: dacă îți place să pedalezi contra altor jucători cât cobori un munte la viteze mari, atunci clar vei alege cursele cu biciclete. Același lucru îl faci și cu schiurile dacă ești fan, sau snowboard.

Mai extrem decât acestea este bineînțeles sportul cu wingsuit. Adică acel costum special care te ajută să zbori, sau să planezi mai degrabă, precum unele specii de veverițe. Iar în final, poți să faci un test drive un costum cu rachete. Practic, ce trebuie să știi e că ai niște rachete lipite de spate.

Dintre toate sporturile, acesta mi-a plăcut cel mai mult. Dacă bogat ca Tony Stark nu sunt, măcar să zbor ca el. Scopul fiecărei curse de acest fel este să execuți trucuri sau scheme cât mai complexe pentru un punctaj mai mare.

Punctajul îți dă apoi echipament nou cu care poți să fii mult mai competitiv. Și poți să aduni și mai multe puncte pentru echipament și mai bun... Cred că ați prins ideea.

Nu vrem să vă stricăm surpriza, dar unele curse sunt nebune! Adică poți să câștigi un sprint în care folosești schiuri din scoarță copac în timp ce ești îmbrăcat în pijamale.

Noi ne-am jucat Riders Republic pe consola de ultimă generație. Se mișcă și se vede foarte bine. De menționat că am testat varianta ”Trial Week”, adică am avut vreo 4 ore de joacă.

Lumea din joc este imensă și ai nevoie de ceva timp ca să traversezi tot universul. Chiar și cu Snowmobile. Nu peste tot este perfect, însă, uneori vegetația se încărca în timp ce treceam pe lângă ea.

Nici un joc nu este perfect. Dar pentru pasionații unor astfel de jocuri, Riders Republic se apropie destul de mult de perfecțiune.

Și poate să aibă succes dacă Ubisoft investește în conținut ca să atragă jucători. Altfel, poate s-o ia la vale, ca ”Steep”, un alt titlu Ubisoft.

Riders Republic costă 270 de lei pentru generația veche de console și PC, iar pentru PS5 și seria nouă Xbox e vreo 340 de lei.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO