George Buhnici prezinta secretele Windows Phone si tabletei - laptop Microsoft Surface

Ultima actualizare: 04-11-2012 01:55

680 de grame de magneziu si sticla plus cel mai nou sistem de operare, asa se prezinta cel mai nou concurent pentru liderul iPad. Vorbim despre Microsoft Surface care tocmai a fost lansata pe piata in Statele Unite.

George Buhnici a testat noua tableta, dar si cateva dintre noile telefoane mobile care urmeaza sa fie lansate si la noi.Tot acolo, in Statele Unite, le-a luat urma romanilor care si-au pus semnatura pe noile tehnologii.

Buna dimineata si bine v-am regasit. Mii de programatori din toate colturile planetei au venit aici la Redmond, Seattle ca sa vada acasa la Microsoft ce inseamna noul Windows 8 si versiunile lui pentru tablete si telefoane mobile. Insa dincolo de discutiile despre soft toata lumea a vrut sa vada de aproape Microsoft Surface.

Pentru prima data Microsoft produce si o piesa de hardware. Daca pana acum toata lumea s-a straduit sa inlocuiasca calculatorul de acasa cu o tableta, Microsoft a transformat tot calculatorul intr-o tableta.

Faptul ca genereaza emotii atat de puternice spune multe despre noua tableta. Samsung, Asus, HP, Lenovo, Sony sau Acer lanseaza in aceasta perioada de asemenea tablete si laptopuri Windows 8. Nici unul nu a avut insa parte de atata atentie ca Surface.

"Imi place. Cred ca este dispozitivul pe care toti fanii Microsoft l-au asteptat de ani de zile. Este un concurent serios pentru iPad. Cred ca da. Calitatea hardware si software il recomanda pentru aceasta pozitie.", spune Ciprian Jichici, managerul unei companii IT.

Specificatiile tehnice sunt generoase. Procesor quad-core, memorie RAM de 2 GB si stocare flash pana la 64 de giga. Totul impachetat in magneziu si sticla.

Preturile incep in Statele Unite de la 500 de dolari. Din arsenalul oricarei platforme nu pot lipsi insa telefoanele destepte.

Samsung AtivS, HTC 8X si Nokia Lumia 920 sunt primele bijuterii care suporta Windows Phone. Versiunea de mobil este mandria lui Iulian Calinov care munceste la Microsoft de 16 ani.

"Cine este familiar cu Windows o sa poata folosi Windows o sa il poata folosi fara nici un manual. Un proiect in care ai fost si tu implicat. Da. Si multi romani. Cateva zeci, cateva zeci.", spune Iulian Calinov, program-manager Microsoft

Iulian e mandru mai ales de o functie din Windows Phone care prelungeste viata bateriei cand energia e la minim:

"Dezactiveaza functii care nu sunt esentiale cand bateria este foarte jos. Dezactiveaza email, alte functii. Noul sistem de operare vine direct instalat pe noile modele de telefoane mobile care urmeaza sa fie lansate si in Romania."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO