iLikeIT. Cum a ajuns jocul românesc Football Rivals un mare succes

Dată publicare: 19-03-2021 10:00
Dată actualizare: 19-03-2021 10:38


iLikeIT. Cum a ajuns jocul românesc Football Riva...
iLikeIT. Cum a ajuns jocul românesc Football Riva...

Astăzi ne jucăm la I LIKE IT! Marian Andrei a venit cu un joc românesc - cu fotbal, rivalitate și multe, multe goluri.

 

Football Rivals, jocul pe care George împreună cu echipa l-au făcut, are foarte mult succes.

”Cred că am ajuns la un milion de descărcări, un joc făcut de 8 oameni. Nu este însă lansat în foarte multe țări, ne-am axat în princiapl pe Europa. În momentul în care am început să gândim acest concept, primul lucru pe care l-am analizat a fost ce face fotbalul special, care este acel lucru care aduce magie în fotbal. Și, din punctul nostru de vedere, spiritul de echipă este acel lucru, faptul că aparții de un grup, că lupți alături de niște coechipieri să câștigi e acel lucru special”, spune George Lemnaru, de la Green Horse Games.

Un lot are 22 de jucători și primul lucru pe care îl faci în Football Rivals, care nu se întâmplă în general în celelalte jocuri, îți vei alege o echipă. O echipă în care poate sunt prieteni de-ai tăi, poate și oameni pe care nu i-ai cunoscut.

 

Sute de mii de jucători pe zi

 

”Avem jucători constanți la nivelul sutelor de mii, în fiecare zi. Facem bani din bunuri virtuale, în sensul că tu joci compelt gratuit, însă în măsura în care vrei să ai mai mult energie, vrei să muți mai repede, este un meci foarte important, ai posibilitatea să cumperi energie și să-i impresionezi pe colegi.
Totul într-un mod foarte simplu, pentru că am gândit acest joc pentru oameni ocupați, care îl pot juca, de exemplu, în timpul unei ședințe, este un joc relaxant”, explică George.

Potrivit acestuia, ”creșterea Football Rivals a atras atenția mai multor companii foarte mari din industria de gaming și în ultimele luni ne-am întâlnit cu cei de la Miniclip, care au decis să investească și au devenit acționari majoritari. Este o companie care ne aduce know-how, are peste 800 de angajați și 500 de milioane de jucători activi, ne ajută fără să preia controlul”.