iLikeIT. Cele mai bune gadgeturi pentru cei care încă lucrează de acasă

Ultima actualizare: 13-01-2021 11:47

Din cauza pandemiei, mulți angajați au lucrat de acasă. Între timp, unii au revenit la birou, dar, acolo unde se poate, este recomandată munca...la distanță.

Există însă numeroase soluții digitale și dispozitive care ne pot ajuta să fim eficienți și din propria locuință.

Andrei Mihai a fost invitatul Iuliei Ionescu la iLikeIT, pentru a ne spune câteva trucuri pentru munca de acasă.

”Sunetul este foarte important. Lucrăm remote, prin Zoom, Hangout sau Google Meet. Calitatea sunetului ne duce cumva la gândul că suntem aproape de colegii noștri și nimic nu este mai frustrant până la urmă când apar tot felul de bâzâituri și tot felul de sunete ciudate pe fundal. Acesta este un microfon de podcast, care aude un mare plus valoare în colaborare, până la urmă.” - spune Andrei.

Tot el ne recomandă să investim într-o placă de captură, care să ne transforme camera foto într-o cameră .. web.

”Pe lângă sunet, și video-ul este la fel de important. Desigur, puteți să achiziționați o cameră HD sau full HD, dar, în același timp, aceasta este o placă de captură care ajută să te conectezi între aparatul DSLR și calculator. Practic, îi faci camera ta video, camera ta foto, o transformi într-un webcam. Este foarte fain.” - mai spune Andrei Mihai.

Un alt gadget important dacă lucrăm de acasă este tableta Remarcable, pe post de ...agendă de luat notițe.

”Și probabil pentru cei care sunt avizi după notițe, să spunem, cei care au nevoie de multe agende, multe lucruri pe care vor să le rețină, aceasta este o tabletă, se numește Remarcable și oferă posibilitatea de a lua notițe într-un mod digital. Practic, toate agendele le ai într-un singur loc. Spre deosebire de celelalte device-uri, cum ar fi cele de la Apple, de la Samsung să zicem, senzația este că scrii pe hârtie. Nu ai senzația că scrii pe un mediu artificial, din contra, ai senzația că chiar scrii pe hârtie. Timpul de răspuns este unul foarte rapid, instant.” - mai spune el.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO