iLikeIT: A inceput aglomeratia pentru plata impozitelor. Cine are noroc le poate achita si online


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 08:58
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2012 10:32
Categorie: iLikeIT

Prima zi lucratoare din luna ianuarie i-a scos pe cei aflati in concediu, dar si pe pensionari, la traditionalele imbulzeli de inceput de an. Ca sa profite de reducerea de 10%, mii de romani s-au asezat la cozi interminabile sa-si plateasca impozitele.

Desigur, taxele se pot plati si online, dar, la noi, majoritatea primariilor par anchilozate in epoca hartiei. Impozitele pe locuinte, masini si terenuri sunt taxele de care romanii au vrut sa scape chiar din prima zi lucratoare a anului. In doar 3 ore de la deschiderea ghiseelor, 400 de bucuresteni ai sectorului 4 si-au achitat deja darile catre stat.

Campioni pe ramura sunt desigur pensiunarii. Au sau nu au ce manca, ei nu pot sa inchida ochii daca se stiu datori. Prin urmare, pana la imbulzeala si reprosuri n-a fost mult.

Cu toate acestea, reducerea de 10% pentru plata integrala a impozitelor este valabila pana la 31 martie. Asta inseamna ca in Bucuresti, unde sunt cele mai mari taxe, pentru un apartament de 50 mp impozitul anual este cu 12 lei mai mic. Iar pentru o casa la curte, economisiti aproape 60 de lei daca platiti darile din timp.

Unele primarii ofera posibilitatea platii impozitelor on line sau la automate. Exista si romani care stiu ca drumul pana la taxe si impozite nu merita bataia de cap. George Buhnici i-a intrebat pe cei de pe Facebook daca au apelat la plata online. Si a gasit si romani fericiti. Sunt norocosii care locuiesc in orase ca Alba Iulia, Brasov, Cluj, Suceava, Timisoara, Tulcea, Zalau sau in sectoarele 2 si 6 din Capitala.

Dar Romania are vreo 3000 de primarii, adica 2685 de comune plus 263 de orase, dintre care 82 sunt municipii. In 2012, numai o mana dintre ele ofera cetatenilor solutii electronice de plata. Un exemplu negativ este site-ul primariei sectorului 5. E la fel de rau in alte sute de localitati.

Mai grav este ca mii de primarii se uita de doi ani pasive la un instrument gratuit oferit de Stat prin Ministerul Comunicatiilor. Este vorba despre ghiseul.ro. Sunt cateva primarii care s-au inscris gratuit si ofera acest serviciu, dar sunt putine. O mentiune speciala pentru comuna Luncavita din Tulcea. Singura deocamdata.

Majoritatea muncipiilor folosesc sisteme paralele de plata a taxelor si impozitelor pe internet, dar sunt greoaie ori se blocheaza. Altele pregatesc licitatii si cheltuiesc zeci ori sute de mii de euro din bugete, ca sa cumpere tot felul de programe pentru plata online a darilor. Stirileprotv.ro va incurajeaza sa le cereti sa adere la sistemul public, oferit gratuit de stat.

In prima zi lucratoare a anului, pensionarii s-au inghesuit sa-si achite impozitele
In prima zi lucratoare a anului, pensionarii s-au inghesuit sa-si achite impozitele
iLikeIT merge la targul de tehnologie de la Las Vegas. Urmareste transmisiunile in direct
iLikeIT merge la targul de tehnologie de la Las Vegas. Urmareste transmisiunile in direct
iLikeIT. Filme pe internet: lista locurilor de vizionat legal peliculele preferate
iLikeIT. Filme pe internet: lista locurilor de vizionat legal peliculele preferate
i like it
iLikeIT. Noua generație de căști dedicate telefoanelor mobile
iLikeIT. Cum trebuie să ne protejăm împotriva fraudelor pe Internet
iLikeIT. Jocul săptămânii, NBA 2k20, cel mai spectaculos titlu făcut după un sport de echipă
iLikeIT. Topul celor mai interesante gadgeturi lansate la IFA Berlin 2019
iLikeIT. Care sunt cele mai importante noutăți de la lansarea iPhone 11 și Apple TV+
iLikeIT. Care sunt cele mai bune jocuri pentru a ne relaxa în weekend
Jocuri video interactive. Cum arată holograma care interacționează cu jucătorii
Jocuri video interactive. Cum arată holograma care interacționează cu jucătorii