Financial Times: Investitorii renunta la actiuni Apple si se orienteaza catre Google

Ultimul update: Vineri 08 Martie 2013 01:04
Data publicarii: Marti 05 Martie 2013 11:38
Categorie: iLikeIT
google

Actiunile Apple au coborat la un nou minim al ultimelor 12 luni, in timp ce cotatia Google a urcat la un maxim record, situatie care reflecta incercarile Wall Street de a pastra ritmul cu schimbarile rapide de pe piata smartphone-urilor.

Schimbarea opiniilor investitorilor referitor la perspectivele celor doua companii a condus la o reajustare surprinzatoare a valorii acestora, Google urcand de la circa o treime din valoarea Apple in urma cu sase luni la aproximativ doua treimi, 267 de miliarde de dolari, la sfarsitul sedintei bursiere de luni in SUA.

Capitalizarea Apple s-a situat sub pragul de 400 de miliarde de dolari pentru prima data in peste un an.

Informatiile ca Apple ar putea introduce un smart watch chiar in acest an, precum si sustinerea aratata de miliardarul Warren Buffet directoului general al Apple, Tim Cook, nu au putut limita declinul actiunilor companiei, aflate acum cu 40% sub nivelul maxim.

Unii investitori Apple, in frunte cu David Einhorn - de la Greenlight Capital, au incercat sa determine conducerea Apple sa plateasca actionarilor mai mult din fondurile acumulate de 137 de miliarde de dolari.

Buffet a declarat, luni, la CNBC, ca daca s-ar afla in locul lui Cook "l-ar ignora" pe Einhorn, dar a adaugat ca l-a sfatuit pe cofondatorul Apple, Steve Jobs, sa rascumpere actiuni ale companiei.

"As conduce afacerea pentru a crea maxim de valoare in 5-10 ani. Nu poti conduce o afacere pentru a impinge in sus pretul actiunilor in fiecare zi. Cred ca Apple a facut o treaba buna generand valoare. Cred, de asemenea, ca s-ar putea sa aiba prea multi bani", a spus el.

Evolutia slaba a Apple din ultima perioada se afla in contrast cu cea a Google, care a urcat pe bursa cu 15% de la inceputul anului.

Google a inchis sedinta in crestere cu 1,9%, la 821,12 dolari, un nou record, in timp ce Apple a coborat cu 2,55, la 419,57 dolari.
 

google Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Tags: apple, google,

ilikeIT
iLikeIT. Filmări inedite de pe reţelele de socializare
iLikeIT. Ce au în comun LG, Samsung şi Google?
iLikeIT. Gadgeturi pentru 2019. telefonul cu ecran flexibil și camere integrate în ecrane
iLikeIT. Apple a adus și în România una dintre cele mai performante și scumpe tablete
LISTA localităţilor din România care vor avea internet gratuit în spaţii publice
iLikeIT. Cele mai importante tendințe din tehnologie în 2019
gadgeturi
iLikeIT. Cele mai interesante gadgeturi apărute în ultima perioadă