Cum văd vedetele din România fenomenul Taylor Swift. Marius Moga: „Cred că este comparabilă cu Madonna, Michael Jackson”

×
Codul embed a fost copiat

A câștigat 14 premii Grammy, dintre care 4 pentru albumul anului și este primul artist din istorie cu un astfel de palmares. A depășit peste 100 de recorduri mondiale și evident că a cucerit și internetul.

Este artista deceniului în era internetului. Cel mai recent album al său a devenit și cel mai accesat album de pe Spotify în doar 24 de ore, cu peste 300 de milioane de accesări din toate colțurile lumii, inclusiv din România.

Marius Moga: „Cred că este un fenomen comparabil cu Madonna, Michael Jackson, Beatles”.

Diana Enache: „Este un succes major pe tot globul”.

Sebastian Dobrincu: „Cumva mi se pare întruchiparea la tot ce a ajuns social media”.

Citește și
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

Theo Rose: „Mie îmi place asta la ea, îmi place că vrea mai mult, că trăiește, că este implicată”.

Andreea Esca: „Nu se remarcă să fie sparkling, să fie Madonna, să fie Cher, repet, să fie Diana Rose, dar cred că e un model bun”.

Anghel Damian: „Nu e numai muzica importantă, este cine este ea. E Taylor, este despre Taylor, totul este despre Taylor”.

Așa a început discuția noastră despre Taylor Swift. Artista care din 2006 până în prezent a lansat mai bine de 20 de albume, patru dintre ele reînregistrate. Asta pentru că ține pasul și cu tehnologia. Nu a vrut ca pe internet să existe ceva ce nu o mai reprezintă și nu mă refer la versuri, ci la calitatea sunetului.

Marius Moga: „A avut norocul ca primul ei manager, dacă nu cumva cred că a și rămas, Scott Borchetta. Este un tip din State care a făcut multe chestii în industrie și a fost ghidată foarte bine. Nu e numai despre finanțe. Trebuie să ai ambiție și drive, cum zic ei, dar contează și echipa. Scott Borschetta a avut un impact major în a o poziționa”.

Sebastian Dobrincu: „Cred că este în top cinci probabil cei mai cunoscuți oameni din America, cu siguranță, și asta vine la pachet cu multe alte privilegii, din colo de partea ei artistică, asta clar. Este de neatins. Pentru publicul american este The Singer”.

Andreea Esca: „Înțeleg succesul ei pentru că probabil în această perioadă există foarte puțini artiști care mai sunt atât de serioși ca ea. Ea este o fată foarte tânără, care are obiceiurile generațiilor dinaintea ei, adică e foarte conștincioasă, e consecventă, e muncitoare, e cu foarte mult bun simț și atunci cred că toate aceste lucruri duc la succesul ei”.

Inițial a cântat country.

Nu avea nici 20 de ani când cel de al doilea album al său a devenit cel mai premiat album country din istoria muzicii și a fost la momentul acela cea mai tânără artistă care a câștigat râvnitul premiu Grammy pentru cel mai bun album al anului. Acum are 14 statuete Grammy în palmares, dintre care patru pentru albumul anului și este artista deceniului în era internetului.

Theo Rose: „Mie îmi place și latura asta a ei, de om care militează pentru drepturile celorlalți, care se bagă în discuții politice. Mie îmi place asta la ea, că vrea mai mult, că trăiește, că este implicată în societate, în mediul social”.

Diana Enache: „Și a ajuns la foarte multe generații în același timp. Cred că asta este extrem de important. A ajuns și la mine, la gen X cred că sunt, a ajuns și la milenialls, a ajuns și mai departe și am ascultat-o, recunoscă că am ascultat-o”.

Sebastian Dobrincu: „Gândește-te că un om cu așa audiență, atâta putere de influență, parcă e mai mult decât un artist, nu? Nu mai este doar Taylor Swift cântăreața... este o personalitate mai mare și cine știe în ce direcție poate să ducă toată influența asta”.

Theo Rose: „Mi se pare că ea trebuie să profite de existența și succesul ei pe pământul ăsta și să schimbe ceva dacă poate”.

Cel mai recent album al său a depășit toate recordurile platformelor de streaming muzical. În doar 24 de ore a devenit cel mai ascultat album la nivel global. Peste 300 de milioane de accesări doar pe Spotify, iar primul single de pe acest album a intrat deja în istorie.

Marius Moga: „Mie mi se pare că e nevoie câteodată de câte un artist, care să spargă niște bariere, nu e ca și cum mă trezesc dimineața și ascult Taylor Swift, dar piesele ei stau în picioare toate și le ascult și sunt scrise bine și mă gândesc că atunci când lansează un album sigur s-au scris minimum 40-50 de melodii ca să aleagă cele zece care sunt pe album, adică se simte un standard la care livrează muzica și tot ce face în legătură cu personalitatea ei artistică la un nivel mare”.

Andreea Esca: „Cred că este un exemplu bun pentru tânăra generație prin educația ei, prin felul în care se comportă cu cei din jur, repet, prin consecvență, prin faptul că dovedește că trebuie să muncești foarte mult și să fii extrem de serios în ceea ce faci”.

Anghel Damian: „Ea este mai degrabă un icon decât un cântăreț și e limpede că ea se concentrează 360. Nu e doar muzica importantă. Este cine este ea. Este despre Taylor, totul este despre Taylor”.

Sebastian Dobrincu: „Femeia se afișează cu toate dedesubturile relațiilor sale și a vieții personale”.

Marius Moga: „Eu nu cred că vreun artist mare indiferent că e internațional sau sau dintr-o anumită țară ajunge să fie un artist mare doar pentru muzică. Asta e o percepție în care încercăm să minimalizăm restul skilurilor pe care le are artistul respectiv. La oricine te-ai uita nu e doar muzica e personalitatea artistului, acțiunile în care se implică, impactul pe care îl are în industria în care este”.

Dovadă că ea este și propriul său regizor, scenarist și producător. La filmările videoclipurilor sale petrece mai mult timp în spatele camerelor decât în fața lor. Și la fel face și în pregătirea concertelor sale. Nu degeaba turneul său global, The Eras Tour, aflat în plină desfășurare, a depășit toate recordurile de încasări. O experiență de care s-au bucurat Theo Rose și Anghel Damian.

Theo Rose: „La show-ul ăsta, în ceea ce privește THE ERAS TOUR, nu cred că găsești cusur. Și cred că a avut suficient de mult timp la dispoziție de-a lungul turneului încât să și repare dacă a fost ceva”.

Anghel Damian: „Eu am apreciat-o mai mult, și nu vreau să sune deloc peiroativ, am apreciat-o mai mult pentru mintea ei decât pentru talentul ei că mi se pare că cum a gândit show-ul și experiența pentru spectator e mult peste ce simt eu când ascult muzica”.

Theo Rose: „Și eu așa cum am văzut în mulțimea aia de 40.000 de oameni eu cred că ea chiar a reușit să adune la un loc niște oameni care datorită ei se iubesc mai mult, se acceptă mai bine. Am doar motive s-o apreciez mai mult după concertul ăsta”.

Pe mulți i-a cucerit, însă, în 2009, când Kanye West i-a întrerupt discursul de la premiile VMA.

Marius Moga:Ăla e cel mai bun exemplu că nu există publicitate negativă. Există doar publicitate”.

Theo Rose: „A avut enorm de mult bun simț”.

Diana Enache: „Este și foarte greu și riscant să ai o altfel de atitudine într-un asemenea moment”.

Theo Rose: „Ea a fost mult timp afectată pentru că și-a imagint că toată sala aia a huiduit pentru că îl aproba pe el, dar nu, sala îl huiduia pe el. A rămas blocată. Nu putea să răspundă la ce a spus Kanye West, nu putea să-l contrazică pentru că asta însemna s-o jignească pe Beyonce”.

Diana Enache: „A jucat cea mai bună carte, atunci pe scenă și după”.

Marius Moga: „Dacă își lua premiul cuminte și nu se întâmpla nimic, nu mai era același impact și cred că a și ajutat-o”.

Între timp a ajuns să fie urmărită de peste 300 de milioane de oameni pe Instagram și este constant în trending pe Youtube și Tik Tok. Zeci de milioane de oameni din toate colțurile lumii îi ascultă muzică și merg la concertele ei. În plus, anul acesta a intrat și în topul celor mai bogați oameni ai planetei.

Sebastian Dobrincu:Mă surprinde cel mai tare influența pe care a ajuns s-o aibă pentru că e un formator de opinie, mai ales în rândul tinerilor, care poate că sunt maleabil din punct de vedere al percepțiilor politice și nu numai”.

Marius Moga: „Ce poți să zici? Că nu a muncit? Nu poți să zici asta, că nu e dedicată, nu poți să zici, mi se pare că așa devi un fenomen”.

Andreea Esca: „Tipul acela de om care nu este cel mai talentat de pe lume, nu are toate datele să iasă în evidență, dar pentru că este foarte muncitoare, foarte serios, foarte consecvent, foarte cu bun simț, foarte, foarte, foarte, toate acele lucruri se adună și de foarte multe ori, poate ieși, iată cum vedem acum, în fruntea clasamentului, în fața unora care ar putea fi mult mai interesanți ca personalitate, dar nu le au pe toate celelalte și pierd”.

Pe noi ne-a interesat mai mult impactul ei în era tehnologiei și modul în care un artist atât de mare poate genera conținut în diferite domenii, chiar și în televiziune, chiar și la iLikeIT.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Primul 11 pregătit de Edi Iordănescu pentru România - Ucraina, la EURO 2024
NEWS ALERT Primul 11 pregătit de Edi Iordănescu pentru România - Ucraina, la EURO 2024
Citește și...
Aplicația gratuită prin care românii își pot face orașul să arate în realitate așa cum au visat. Cum funcționează Furban
Aplicația gratuită prin care românii își pot face orașul să arate în realitate așa cum au visat. Cum funcționează Furban

Astăzi vă arătăm cum putem transforma în realitate și ideile pe care le avem, mai ales dacă suntem și foarte creativi, pasionați de arhitectură și urbanism.  

Un nou ghid gratuit pentru prosumatorii din România. ”Am observat că există niște probleme”
Un nou ghid gratuit pentru prosumatorii din România. ”Am observat că există niște probleme”

S-a lansat un nou ghid gratuit pentru prosumatori. Potrivit Ministerului Mediului, numărul persoanelor din țara noastră care folosesc energie regenerabilă ar putea ajunge la 236.000 până la sfârșitul anului 2025 și la 350.000 până în 2030.  

Erika Isac a lansat un serviciu de pază pentru femei. Ce trebuie să facă dacă se simt în pericol
Erika Isac a lansat un serviciu de pază pentru femei. Ce trebuie să facă dacă se simt în pericol

Erika Isac, artista care a strâns milioane de vizualizări pe rețelele de socializare cu mesajele din piesele sale, a lansat un nou proiect îndrăzneț.  

Recomandări
Examenul de Bacalaureat începe luni cu proba orală la Limba şi literatura română. Peste 134.000 de elevi sunt înscriși
Examenul de Bacalaureat începe luni cu proba orală la Limba şi literatura română. Peste 134.000 de elevi sunt înscriși

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română - oral.  

Incident în Marea Chinei de Sud, între o navă chineză şi una filipineză. Avertismentele au fost ignorate
Incident în Marea Chinei de Sud, între o navă chineză şi una filipineză. Avertismentele au fost ignorate

O navă filipineză s-a ciocnit luni cu o navă chineză în Marea Chinei de Sud, în apropiere de Insulele Spratly, disputate de cele două ţări, a anunţat paza de coastă chineză.

LIVE TEXT | România - Ucraina, de la ora 16:00, la EURO 2024, în direct pe PRO TV și VOYO. Echipele probabile
LIVE TEXT | România - Ucraina, de la ora 16:00, la EURO 2024, în direct pe PRO TV și VOYO. Echipele probabile

Echipa națională de fotbal a României va debuta, luni, 17 iunie, de la ora 16:00, la EURO 2024. "Tricolorii" vor întâlni Ucraina la Munchen, în Grupa E, iar meciul va fi transmis în direct de PRO TV și VOYO.