Cum văd vedetele din România fenomenul Taylor Swift. Marius Moga: „Cred că este comparabilă cu Madonna, Michael Jackson”

×
Codul embed a fost copiat

A câștigat 14 premii Grammy, dintre care 4 pentru albumul anului și este primul artist din istorie cu un astfel de palmares. A depășit peste 100 de recorduri mondiale și evident că a cucerit și internetul.

Este artista deceniului în era internetului. Cel mai recent album al său a devenit și cel mai accesat album de pe Spotify în doar 24 de ore, cu peste 300 de milioane de accesări din toate colțurile lumii, inclusiv din România.

Marius Moga: „Cred că este un fenomen comparabil cu Madonna, Michael Jackson, Beatles”.

Diana Enache: „Este un succes major pe tot globul”.

Sebastian Dobrincu: „Cumva mi se pare întruchiparea la tot ce a ajuns social media”.

Citește și
Tragedie la fabrica de cașcaval de la Ibăneşti. Patru bărbați, între care și directorul fabricii, au murit după ce au intrat într-un bazin de decantare

Theo Rose: „Mie îmi place asta la ea, îmi place că vrea mai mult, că trăiește, că este implicată”.

Andreea Esca: „Nu se remarcă să fie sparkling, să fie Madonna, să fie Cher, repet, să fie Diana Rose, dar cred că e un model bun”.

Anghel Damian: „Nu e numai muzica importantă, este cine este ea. E Taylor, este despre Taylor, totul este despre Taylor”.

Așa a început discuția noastră despre Taylor Swift. Artista care din 2006 până în prezent a lansat mai bine de 20 de albume, patru dintre ele reînregistrate. Asta pentru că ține pasul și cu tehnologia. Nu a vrut ca pe internet să existe ceva ce nu o mai reprezintă și nu mă refer la versuri, ci la calitatea sunetului.

Marius Moga: „A avut norocul ca primul ei manager, dacă nu cumva cred că a și rămas, Scott Borchetta. Este un tip din State care a făcut multe chestii în industrie și a fost ghidată foarte bine. Nu e numai despre finanțe. Trebuie să ai ambiție și drive, cum zic ei, dar contează și echipa. Scott Borschetta a avut un impact major în a o poziționa”.

Sebastian Dobrincu: „Cred că este în top cinci probabil cei mai cunoscuți oameni din America, cu siguranță, și asta vine la pachet cu multe alte privilegii, din colo de partea ei artistică, asta clar. Este de neatins. Pentru publicul american este The Singer”.

Andreea Esca: „Înțeleg succesul ei pentru că probabil în această perioadă există foarte puțini artiști care mai sunt atât de serioși ca ea. Ea este o fată foarte tânără, care are obiceiurile generațiilor dinaintea ei, adică e foarte conștincioasă, e consecventă, e muncitoare, e cu foarte mult bun simț și atunci cred că toate aceste lucruri duc la succesul ei”.

Inițial a cântat country.

Nu avea nici 20 de ani când cel de al doilea album al său a devenit cel mai premiat album country din istoria muzicii și a fost la momentul acela cea mai tânără artistă care a câștigat râvnitul premiu Grammy pentru cel mai bun album al anului. Acum are 14 statuete Grammy în palmares, dintre care patru pentru albumul anului și este artista deceniului în era internetului.

Theo Rose: „Mie îmi place și latura asta a ei, de om care militează pentru drepturile celorlalți, care se bagă în discuții politice. Mie îmi place asta la ea, că vrea mai mult, că trăiește, că este implicată în societate, în mediul social”.

Diana Enache: „Și a ajuns la foarte multe generații în același timp. Cred că asta este extrem de important. A ajuns și la mine, la gen X cred că sunt, a ajuns și la milenialls, a ajuns și mai departe și am ascultat-o, recunoscă că am ascultat-o”.

Sebastian Dobrincu: „Gândește-te că un om cu așa audiență, atâta putere de influență, parcă e mai mult decât un artist, nu? Nu mai este doar Taylor Swift cântăreața... este o personalitate mai mare și cine știe în ce direcție poate să ducă toată influența asta”.

Theo Rose: „Mi se pare că ea trebuie să profite de existența și succesul ei pe pământul ăsta și să schimbe ceva dacă poate”.

Cel mai recent album al său a depășit toate recordurile platformelor de streaming muzical. În doar 24 de ore a devenit cel mai ascultat album la nivel global. Peste 300 de milioane de accesări doar pe Spotify, iar primul single de pe acest album a intrat deja în istorie.

Marius Moga: „Mie mi se pare că e nevoie câteodată de câte un artist, care să spargă niște bariere, nu e ca și cum mă trezesc dimineața și ascult Taylor Swift, dar piesele ei stau în picioare toate și le ascult și sunt scrise bine și mă gândesc că atunci când lansează un album sigur s-au scris minimum 40-50 de melodii ca să aleagă cele zece care sunt pe album, adică se simte un standard la care livrează muzica și tot ce face în legătură cu personalitatea ei artistică la un nivel mare”.

Andreea Esca: „Cred că este un exemplu bun pentru tânăra generație prin educația ei, prin felul în care se comportă cu cei din jur, repet, prin consecvență, prin faptul că dovedește că trebuie să muncești foarte mult și să fii extrem de serios în ceea ce faci”.

Anghel Damian: „Ea este mai degrabă un icon decât un cântăreț și e limpede că ea se concentrează 360. Nu e doar muzica importantă. Este cine este ea. Este despre Taylor, totul este despre Taylor”.

Sebastian Dobrincu: „Femeia se afișează cu toate dedesubturile relațiilor sale și a vieții personale”.

Marius Moga: „Eu nu cred că vreun artist mare indiferent că e internațional sau sau dintr-o anumită țară ajunge să fie un artist mare doar pentru muzică. Asta e o percepție în care încercăm să minimalizăm restul skilurilor pe care le are artistul respectiv. La oricine te-ai uita nu e doar muzica e personalitatea artistului, acțiunile în care se implică, impactul pe care îl are în industria în care este”.

Dovadă că ea este și propriul său regizor, scenarist și producător. La filmările videoclipurilor sale petrece mai mult timp în spatele camerelor decât în fața lor. Și la fel face și în pregătirea concertelor sale. Nu degeaba turneul său global, The Eras Tour, aflat în plină desfășurare, a depășit toate recordurile de încasări. O experiență de care s-au bucurat Theo Rose și Anghel Damian.

Theo Rose: „La show-ul ăsta, în ceea ce privește THE ERAS TOUR, nu cred că găsești cusur. Și cred că a avut suficient de mult timp la dispoziție de-a lungul turneului încât să și repare dacă a fost ceva”.

Anghel Damian: „Eu am apreciat-o mai mult, și nu vreau să sune deloc peiroativ, am apreciat-o mai mult pentru mintea ei decât pentru talentul ei că mi se pare că cum a gândit show-ul și experiența pentru spectator e mult peste ce simt eu când ascult muzica”.

Theo Rose: „Și eu așa cum am văzut în mulțimea aia de 40.000 de oameni eu cred că ea chiar a reușit să adune la un loc niște oameni care datorită ei se iubesc mai mult, se acceptă mai bine. Am doar motive s-o apreciez mai mult după concertul ăsta”.

Pe mulți i-a cucerit, însă, în 2009, când Kanye West i-a întrerupt discursul de la premiile VMA.

Marius Moga:Ăla e cel mai bun exemplu că nu există publicitate negativă. Există doar publicitate”.

Theo Rose: „A avut enorm de mult bun simț”.

Diana Enache: „Este și foarte greu și riscant să ai o altfel de atitudine într-un asemenea moment”.

Theo Rose: „Ea a fost mult timp afectată pentru că și-a imagint că toată sala aia a huiduit pentru că îl aproba pe el, dar nu, sala îl huiduia pe el. A rămas blocată. Nu putea să răspundă la ce a spus Kanye West, nu putea să-l contrazică pentru că asta însemna s-o jignească pe Beyonce”.

Diana Enache: „A jucat cea mai bună carte, atunci pe scenă și după”.

Marius Moga: „Dacă își lua premiul cuminte și nu se întâmpla nimic, nu mai era același impact și cred că a și ajutat-o”.

Între timp a ajuns să fie urmărită de peste 300 de milioane de oameni pe Instagram și este constant în trending pe Youtube și Tik Tok. Zeci de milioane de oameni din toate colțurile lumii îi ascultă muzică și merg la concertele ei. În plus, anul acesta a intrat și în topul celor mai bogați oameni ai planetei.

Sebastian Dobrincu:Mă surprinde cel mai tare influența pe care a ajuns s-o aibă pentru că e un formator de opinie, mai ales în rândul tinerilor, care poate că sunt maleabil din punct de vedere al percepțiilor politice și nu numai”.

Marius Moga: „Ce poți să zici? Că nu a muncit? Nu poți să zici asta, că nu e dedicată, nu poți să zici, mi se pare că așa devi un fenomen”.

Andreea Esca: „Tipul acela de om care nu este cel mai talentat de pe lume, nu are toate datele să iasă în evidență, dar pentru că este foarte muncitoare, foarte serios, foarte consecvent, foarte cu bun simț, foarte, foarte, foarte, toate acele lucruri se adună și de foarte multe ori, poate ieși, iată cum vedem acum, în fruntea clasamentului, în fața unora care ar putea fi mult mai interesanți ca personalitate, dar nu le au pe toate celelalte și pierd”.

Pe noi ne-a interesat mai mult impactul ei în era tehnologiei și modul în care un artist atât de mare poate genera conținut în diferite domenii, chiar și în televiziune, chiar și la iLikeIT.

Articol recomandat de sport.ro
Slovacii sunt dramatici după România - Belgia 0-2 + concluzia trasă înainte de meciul decisiv împotriva tricolorilor
Slovacii sunt dramatici după România - Belgia 0-2 + concluzia trasă înainte de meciul decisiv împotriva tricolorilor
Citește și...
Un elev din Cluj a creat un câine-robot care seamă cu celebrul Spot, de la Boston Dynamics
Un elev din Cluj a creat un câine-robot care seamă cu celebrul Spot, de la Boston Dynamics

Un elev de doar 16 ani din Cluj a creat singur un câine-robot care seamănă cu celebrul Spot, de la Boston Dynamics.

 

Cum funcționează roboții care pot desena absolut orice, chiar și caricaturi. Detalii la iLikeIT
Cum funcționează roboții care pot desena absolut orice, chiar și caricaturi. Detalii la iLikeIT

În ediția de vineri de la iLike IT este prezentat un robot care poate face chiar și caricaturi.

De ce se strică mai repede telefoanele pe căldură. Sfaturi de prelungire a vieții pentru iPhone și Android
De ce se strică mai repede telefoanele pe căldură. Sfaturi de prelungire a vieții pentru iPhone și Android

Telefoanele mobile suferă la fel de mult ca noi atunci când este cald. Se încălzesc foarte repede în această perioadă, dacă nu sunt utilizate corect.

Recomandări
Temperaturi de 37 de grade în sudul țării. Bucureştiul şi 7 judeţe intră sub Cod portocaliu de caniculă
Temperaturi de 37 de grade în sudul țării. Bucureştiul şi 7 judeţe intră sub Cod portocaliu de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţa, o avertizare meteorologică Cod portocaliu de caniculă, valabilă în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti.

Tot mai puțini români își caută un loc de muncă în străinătate. În ochii multora, familia este cea care înclină balanța
Tot mai puțini români își caută un loc de muncă în străinătate. În ochii multora, familia este cea care înclină balanța

Pâinea câștigată departe de casă nu mai stârnește atât de mult interes în rândul românilor. Numărul conaționalilor care își caută un loc de muncă în străinătate a scăzut în ultimii ani, potrivit unui studiu realizat la nivel global.

Cel puţin 1.300 de pelerini au murit la pelerinajul de la Mecca, în condiţii de căldură extremă. Au ieșit la iveală nereguli
Cel puţin 1.300 de pelerini au murit la pelerinajul de la Mecca, în condiţii de căldură extremă. Au ieșit la iveală nereguli

Arabia Saudită a anunţat, duminică, decesul a 1301 pelerini în timpul marelui pelerinaj musulman desfăşurat recent în condiţii de căldură toridă, precizând că majoritatea dintre pelerini nu aveau permise pentru această adunare anuală, relatează AFP.