CES 2022. Demonstrație VIDEO cu primul robot Boston Dynamics pus la vânzare. Știe să și danseze

Ultima actualizare: 13-01-2022 08:33

CES 2022, cel mai mare târg de tehnologie din lume, a revenit anul acesta în Las Vegas, în format fizic. Aproape 2200 de companii au expus produse și servicii în fața a aproximativ 40.000 de vizitatori.  

Marian Andrei, unul dintre realizatorii emisiunii iLikeIT de la Pro TV, a participat și anul acesta la CES 2022, unde a văzut cele mai noi realizări ale companiei Boston Dynamics - unul dintre cei mai cunoscuți producători de roboți din lume, cu experiență de aproape 30 de ani.

Big Dog, Cheetah sau PETMAN sunt printre primele creații ale Boston Dynamics, unele fiind făcute cu finanțare de la bugetul de apărare.

Google X, o sub-divizie Alphabet, a cumpărat Boston Dynamics în 2013.

În 2017, Softbank a preluat compania pentru trei ani. Acum, Hyundai sunt proprietarii Boston Dynamics. De altfel, demonstrația lui Spot a fost făcută la standul sud-coreenilor.

Spot este primul robot Boston Dynamics care este disponibil pentru cumpărare la un preț de 74,500 de dolari. Poate fi programat să facă anumite mișcări/acțiuni, dar, de cele mai multe ori, este controlat cu o telecomandă.

Robotul poate fi folosit la operațiuni de salvare și poate să ajungă acolo unde un om ... nu are cum.

Ca să ne arate cât de util este, cei de la Hyundai l-au pus să și danseze.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO