Vremea instabilă a afectat profiturile ștrandurilor și piscinelor: ”Dăm 20 de bilete pe zi”

20-07-2018 19:52

Vremea capricioasă din această vară le-a stricat planurile celor care administrează ştranduri sau piscine. Au fost prea puţine zile cu soare, aşa că nu-şi pot acoperi cheltuielile cu angajaţii şi cu întreţinerea bazinelor.

Unii patroni au făcut şi investiţii mari, pe care nu cred că le vor recupera.

La Complexul de Agrement şi Sport "Mureșul" din Târgu Mureș bate vântul şi numai un turist face baie. Temperaturile abia au trecut de 20 de grade în luna lui cuptor.

Anul trecut aici au venit la ştrand peste 150.000 de vizitatori, dar în această vară abia dacă s-au vândut 25.000 de bilete. Administratorii sunt convinşi că la final de sezon vor ieşi în pierdere.

Nici la Bistriţa situaţia nu este mai bună. O piscină cu o capacitate de 600 de persoane zace goală. Vara asta proprietarii au deschis complexul doar 4 zile. Ca să reducă paguba, au încercat să organizeze evenimente private, dar ploile le-au stricat planurile.

Rareş Ṣomodean, proprietar complex: „Acum dăm vreo 20 de bilete pe zi într-o zi în care e soare, anul trecut vindeam de la 300-400.”

La o piscină privată situată la 10 kilometri de Cluj-Napoca s-au făcut investiţii mari în primăvară. Capacitatea s-a mărit cu 50 de locuri, dar până acum a funcţionat doar 5 zile.

Proprietarii locului spun că deşi le oferă vizitatorilor toate facilităţile: restaurant, plajă cu nisip şi loc de joacă pentru copii, nu cred că îşi vor recupera investiţia. Din păcate însă vremea se anunţă instabilă şi în următoarea perioadă.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO