Victor Ponta, despre reducerea TVA: La 24%, merita sa faci evaziune fiscala, dar la 9%, nu prea

Ultima actualizare: 05-06-2015 06:52
victor ponta stiri

Premierul Victor Ponta a declarat ca reducerea TVA la 9% pentru produsele alimentare va avea ca efect diminuarea evaziunii fiscale fiindca "la 24%, merita sa faci evaziune fiscala, dar la 9%, nu prea".
 

"Noi, daca am redus de la 24% la 9%, cei 15% ii avem ca impact negativ. In realitate insa, e un calcul pe care l-am facut cu specialisti foarte buni, evaziunea fiscala va fi mai mica. La 24%, merita sa faci evaziune fiscala, dar la 9%, nu prea. (...) Eu nu cred ca toti romanii sunt evazionisti. Cred ca exista situatii in care il pui pe un comerciant de a plati taxe atat de mari incat la un moment dat prefera sa aleaga o alta cale. Eu nu zic ca nu va mai fi evaziune, dar va fi mult mai putina si vom avea mijloacele prin care sa o combatem. Mai departe, sigur ca va fi si o scadere de pret si am salutat faptul ca majoritatea supermarket-urilor a afisat preturile cu cat era cu 24% si cat e cu 9%", a sustinut Ponta, luni seara, la un post tv, potrivit Agerpres.

Premierul a subliniat ca, prin reducerea TVA, "producatorii romani vor fi in sfarsit avantajati fata de importurile de fructe, de legume, de diverse alte produse din afara tarii".

"Pentru oamenii cu venituri foarte mari sau medii, reducerea aceasta de 15 procente este vizibila dar nu este ceva extraordinar. Avem insa o mare parte din populatie care plateste 33% din venituri, deci o treime din venituri le foloseste pentru mancare. Pentru acei oameni, practic, le-am crescut salariile si pensiile cu cei 15%. E foarte important. O paine mananca orice om, dar pentru cel care are 1000 de lei venit sau pentru cel care are 5000 lei venit, nu este acelasi lucru. Absolut deloc. Este o masura economica foarte buna, dar si o masura sociala", a mai adaugat Victor Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO