STB a garantat plata unei datorii la ANAF cu sediul și flota de autobuze

Ultima actualizare: 05-12-2019 14:35
otokar

Societatea de Transport București a depus garanție la ANAF sediul și o mare parte dintre autobuzele societății, în contul unei datorii de 231 de milioane de lei, potrivit G4Media.ro.

Reprezentanții STB spun că datoria a apărut după ce Guvernul Dăncilă a redus bugetul Primăriei Capitalei, în timp ce flota de autobuze a crescut. Astfel, compania a negociat cu Fiscul o eșalonare a datoriei pe cinci ani și a oferit ca garanție activele societății.

Potrivit unei hotărâri adoptate la sfârşitul lunii octombrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii de Transport Bucureşti STB S.A. „constituie în garanţie bunurile aflate în patrimoniul societăţii, respectiv imobilul compus din imobil şi teren situat în Bucureşti, Bv. Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, identificat cu numărul cadastral 261250, înscris în CF sub nr. 261250, 995 autobuze, 65 troleibuze, 10 vagoane tramvai, 78 utilaje (elevatoare, dispozitiv de suspendare auto, standuri ITP, staţii spălare), 92 de echipamente (motostivuitoare, buldoexcavatoare şi electrocare)”.

Nu s-a mai întâmplat niciodată ca STB să pună garanție autobuzele sau alte active în contul unei datorii, precizează reprezentanții societății, potrivit sursei citate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO