Simona Halep a câștigat 36,5 milioane $ din tenis. Topul celor mai bogate sportive

Ultima actualizare: 19-08-2020 21:29

36,5 milioane de dolari atât a câştigat cu trudă potrivit Forbes, Simona Halep din tenis în întreaga sa carieră.

Chiar dacă este numărul doi mondial în tenis, în clasamentul celor mai bogate 10 sportive din lume, Simona este abia pe locul 4. Cele mai mari încasări de peste 93 de milioane de dolari le înregistrează americanca Serena Williams.

Americanii de la Forbes au calculat cât au câştigat cele mai bune sportive în ultimul an. Intră aici şi jucătoarele de tenis. Campioana noastră, Simona Halep, a reuşit să adune aproape 11 milioane de dolari din iunie anul trecut până în iunie anul acesta. Cei mai mulţi bani au venit de la turneele câştigate. Şi aici nu intră victoria de la Praga care i-a adus duminica trecută încă 43 de mii de dolari.

Dacă am lua în calcul doar valoarea premiilor câştigate în ultimele 12 luni la turnee clasamentul Forbes ar arăta altfel. Pe primul loc ar fi australianca Ashleigh Barty cu 10,1 milioane de dolari, pe locul doi ar fi Simona Halep, pe 3 ar fi Bianca Andreescu Iar ultimele două poziţii ar fi ocupate de Serena Williams şi japoneza Naomi Osaka.

Dar când deschidem robinetul cu banii din contractele de publicitate, cele 34 de milioane de dolari o propulsează pe Naomi Osaka pe locul 1. Iar cea mai bună jucătoare de tenis la această oră, e pe ultimul loc. Australianca Ashley Barty a câştigat cel mai puţin 3 milioane de dolari.

Matei Psatta, specialist marketing: "În Coreea de Sud aici, în ecranul acela din spatele meu sunt tot felul de nume de celebrităţi locale care pentru noi nu înseamnă nimic, dar aici mută produse de pe rafturi. Din păcate, dacă spun Simona Halep puţini ştiu să spună da, e numărul doi mondial".

Chiar dacă nu câştiga mult din publicitate, Simona Halep a reuşit o performanţă unică în istoria tenisului feminin. Este cea mai longevivă jucătoare în top 10. Cu alte cuvinte, Halep este încă din anul 2014, în primele 10 jucătoare de tenis ale lumii.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO