Prețul petrolului a crescut după sancțiunile anunțate de UE la adresa Rusiei

Ultima actualizare: 04-05-2022 11:59
Petrol Rusia
Shutterstock

Prețurile petrolului au crescut miercuri, după ce Uniunea Europeană a anunțat planurile pentru eliminarea treptată a importurilor de petrol rusesc.

Potrivit Reuters, contractele futures pe țițeiul Brent au crescut cu 2,94 dolari, sau 2,8%, până la 107,91 dolari pe baril, până la ora 07.46 GMT, pe fondul unui volum redus de tranzacții, bursele din China și Japonia fiind închise de sărbători.

Contractele futures pe țițeiul West Texas Intermediate au crescut cu 3,02 dolari, sau 3%, ajungând la 105,43 dolari pe baril.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri un embargo petrolier treptat asupra Rusiei, din cauza războiului din Ucraina, precum și sancționarea băncii principale a Rusiei, în încercarea de izola Moscova și mai mult.

Măsurile Comisiei includ eliminarea treptată a livrărilor de țiței rusești în termen de șase luni - și de produse rafinate până la sfârșitul anului 2022, a spus von der Leyen. De asemenea, ea s-a angajat să minimizeze impactul asupra economiilor europene.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO