Iahtul de 5 miliarde de dolari si casa cumparata cu 16 dolari. Top 10 achizitii scandaloase

Ultima actualizare: 18-10-2012 15:41
Top achizitii iulie

Iahtul de aur, o sticla de vin extrem de scumpa si opera de arta care se vede din spatiu se afla in top 10 achizitii scandaloase, clasamentul pe luna iulie realizat de businessinsider.com.

1. Cea mai mare vaza vanduta vreodata

Avand peste 1,80 metri inaltime, cea mai mare vaza din lume a fost vanduta in Massachusetts (Statele Unite), la inceputul acestei luni, pentru suma de 17.290 de dolari. Realizata in secolul XIX, pentru Maharajahul Indiei, care a platit aproximativ 5.700 de dolari pentru ea, vaza a fost decorata cu teme florale de catre talentatul artist Florence Lewis.

2. Cea mai scumpa sticla de vin alb

Francezul Christian Vanneque a platit peste 117.000 de dolari pentru o sticla de vin alb, pentru a o expune intr-o carcasa anti-glont, in restaurantul sau. Noul proprietar al unui Chateu d'Yquem din 1811 a anuntat ca va deschide sticla in 2017, cand va sarbatori 50 de ani de cariera la respectivul local.

3. Cel mai scump iaht din toate timpurile

Un om de afaceri din Malaezia, care a dorit sa ramana anonim, a platit nu mai putin de 4,8 miliarde de dolari pentru un iaht placat cu aur si alte metale pretioase. Creatia lui Stuart Hughes, ambarcatiunea a fost realizata in 3 ani. Desi informatia nu a fost deocamdata confirmata, iahtul, pe numele sau History Supreme, ar fi fost achiitionat de Robert Kuok, cel mai bogat om din Malaezia, cu o avere de peste 12.5 miliarde de dolari.

4. Un nume care se vede din spatiu

Seicul Hamad Bin Hamdan Al Nahyan a platit cateva milioane de dolari pentru a-si scrie numele pe insula sa privata, Al Futaisi. Marcajul "HAMAD", care are o inaltime de 1 kilometru si o lungime de peste 3 kilometri, poate fi vazut din spatiul. In plus, primele doua litere sunt inundate cu apa, astfel ca seicul se poate plimba in interiorul lor cu iahtul.

5. Patru vaze chinezesti - 12,8 milioane de dolari

Mogulul hotelier Steve Wynn a cumparat patru vaze chinezesti pentru suma record de 12,8 miloane de dolari. Datand din perioada Jianquing (1796-1821), vazele au costat mult mai mult decat estimarea initiala - 1,6 milioane de dolari si au ajuns pe proprietatea din Macau a lui Wynn.

6. Manuscrisul rar cumparat la un pret triplu

Un manuscris neterminat al lui Jane Austen a fost vandut pentru pentru 1,6 milioane de dolari, desi estimarile variau intre 322.000 si 483.000 de dolari.

7. O fotografie rara cu formatia Beatles vanduta pentru 68.000 de dolari

O fotografie alb-negru a celor patru Beatles, realizata in timpul primului lor concert in statele Unite, a fost vanduta la o licitatie desfasurata la New York, pentru 68.000 de euro, desi nimeni nu se astepta sa obtina mai mult de 3.000 de dolari.

8. Cum sa iti cumperi o casa de 300.000 de dolari cu doar 16 dolari

Un barbat din Texas, Statele Unite, a reusit sa plateasca 16 dolari pentru o locuinta care valoreaza in jur de 300.000 de dolari, bazandu-se pe cunoasterea legilor statului american. Astfel, o proprietate poate fi revendicata de o persoana care a locuit in ea, fara proprietarii oficiali.

9. Cel mai scump tablou vandut online

"Florile" lui Andy Warhol au fost vandute unui colectionar anonim, pentru 1,3 milioane de dolari, prin intermediul unei licitatii online. Este pentru prima oara cand o astfel de licitatie depaseste pragul de 1 milon de dolari.

10 . Cel mai vechi regulament de fotbal

1,42 milioane de dolari este suma platita pentru pamfletul original, scris de mana, cu regululile pentru cel mai vechi club de fotbal din lume, Sheffield FC. Estimarile initiale variau intre 1,27 si 1,9 milioane, iar Qatarul figura printre posibilii cumparatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO