Firmele din industria alimentară angajează chiar și studenți în primul an. Beneficiile oferite


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2019 17:39
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2019 16:26
Categorie: Stiri Economice

Criza forţei de muncă şi oamenii lipsiţi de experienţă determină firmele din industria alimentară să caute angajaţi chiar şi printre studenţii din primul an.

Printre cei mai "vânaţi" sunt cei de la facultăţile de inginerie alimentară. Specialiştii în resurse umane încearcă să îi atragă cu salarii bune şi alte beneficii, în special pe absolvenţii care au demonstrat la examenul de licenţă că au idei originale, care pot fi puse imediat în practică.

Alina reprezintă o companie din industria cărnii şi, la rândul ei, fusese recrutată la un târg al Universităţii de Ştiinţe Agricole din Cluj-Napoca. Acum, ca inginer tehnolog, a revenit la facultate să caute printre studenţi viitori colegi.

Alina Săcare, reprezentant companie: "Tuturor câştigătorilor le vom oferi un internship, astfel îi vom chema şi le vom arăta tehnologiile noastre şi le vom asculta ideile."

Printre cei remarcaţi de ea este un student care a preparat nişte savuroşi cârnaţi din carne de mistreţ.

Floris Spanu, student: "Mai nou, a apărut pe piaţa acest concept de clean label care presupune produse făcute din ingrediente naturale şi am vrut să înlocuiesc conservanţii".

Şi nu este singura idee care a atras atenţia juriului.

Ioana Macea, studentă: "Sunt foarte multe companii care au venit să vadă produsele şi cred că o să îmi găsesc un loc de muncă."

Gelu Vişan, reprezentant companie: "Totul depinde de creativitatea lor, de pasiunea lor şi de perseverenţă lor. Este un domeniu atât de vast încât în fiecare noapte putem inventa ceva şi să fie extraordinar.”

Georgiana Buzgau, reprezentant companie: ”Cu siguranţă, am văzut absolvenţi aici care începând de mâine îşi vor găsi un loc de muncă în industria alimentară."

Reprezentanţii facultăţii spun că noile serii de studenţi stârnesc interesul companiilor încă din primul an.

Laura Stan, organizator eveniment: "Avem deja studenţi, cam 25% dintre ei sunt angajaţi din anul 3 la aceşti parteneri ai noştri."

La Festivalul Alimentului sunt premiate cele mai interesante lucrări de licenţă sau inovaţii ca brânza maturata cu fructe de soc, praline cu cremă de ceai verde sau iaurt cu flori comestibile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sprijin de la stat pentru fermele care angajează tineri. Student: ”Pentru început cer 3.000 de lei”
Nu vor să lucreze în agricultură, deși fac licee de profil: ”Mai bine la Jandarmerie”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22