Directorul CFR S.A. si-a dat demisia. "Factorul politic e disperat sa nu piarda controlul companiei"


Ultimul update: Joi 18 Aprilie 2013 06:55
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2013 17:51
Categorie: Stiri Economice
Sophocleous

Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de C.A. al CFR SA, ceea ce duce la incetarea mandatului administratorilor, care acuza factorul politic ca este "disperat" sa nu piarda controlul unei companii de stat si a finantarilor UE.

"Conducerea Companiei Nationale CFR SA a luat act, cu surprindere si regret, de respingerea Planului de administrare de catre actionariatul reprezentat de Ministerul Transporturilor (...) Apreciem ca aceasta schimbare intempestiva nu este fundamentata de ratiuni economice, situatia companiei imbunatatindu-se in ultimele luni, ci mai degraba de disperarea factorului politic de a pierde influenta asupra resurselor unei companii de stat si a finantarilor europene", se arata intr-un comunicat de presa transmis de conducerea companiei.

Dimitris Sophocleous a anuntat ca demisioneaza, ca urmare a respingerii planului.

Fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma si presedintele Consiliului de Administratie al dezvoltatorului imobiliar Impact, Sophocleous a preluat in luna ianuarie functia de director general al companiei CFR, in urma unui proces de recrutare de manageri profesionisti.

Administratorii CFR SA sunt, alaturi de Sophocleous, Lucian Isar (presedinte), Enache Jiru, Danut-Leonard Sandu si Florian Raimund Kubinschi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO