Cele 5 mari PLUSURI aduse de noul ecosistem al Windows. Magazinele unde se poate testa gratuit

Ultima actualizare: 31-08-2013 06:52
Microsoft Windows

Ecosistemul Windows 8 este ofensiva Microsoft, care are in spate o armata de produse auxiliare: PC, phone, tableta, Xbox. Toate sunt interconectate pentru a construi un ... ecosistem IT. 

Calculatoare desktop, laptop-uri, tablete, smartphone-uri si console de jocuri - toate acestea intra acum in noul ecosistem ce ar trebui sa transforme Windows 8 intr-o experienta definitorie, indiferent de resursa hardware.

Recent, la conferinta Build organizata de Microsoft in San Francisco, oficialii companiei au oferit un preview al Windows 8.1 - un update care redefineste sistemul de operare, ca parte esentiala din ecosistemul WINDOWS.

PC World a alcatuit un rezumat al celor mai importante 5 lucruri pozitive aduse de noul ecosistem.

MAREA UNIFICARE

Chiar daca Windows 8 este croit pentru tot ceea ce inseamna touch-screen, Microsoft reuseste sa ofere o experienta deosebita indiferent de platforma folosita. Spre deosebire de Apple care ofera diferenta majore intre MacOS si iOS, Windows 8 este la fel, indiferent de tableta sau de PC.

SISTEMUL TOUCH

Microsoft, practic, pune presiune pe dezvoltatorii de aplicatii, care vor fi tot mai inclinati acum sa dezvolte aplicatii pentru sistemele cu touch-screen. 

LIDERI, PRIN EXEMPLU

Microsoft nu a reinventat doar platforma Windows. A venit si cu o strategie de hardware, realizata pentru a fi un exemplu, aratand celor care construiesc tablete ca un hibrid tableta-laptop reprezinta viitorul pentru PC-uri.

Ideea de a transforma husa intr-o tastatura ramane probabil cea mai eleganta solutie intalnita pana acum.

CONCURENTA

Cea mai importanta parte a noului ecosistem Microsoft vine din concurenta. Si asta pentru ca acum, pe langa Apple si sistemele Android, exista un nou jucator important pe piata. Microsoft aduce o rivalitate puternica ce nu poate decat sa ajute utilizatorul.

Xbox SmartGlass de exemplu iti permite sa:
- navighezi pe Xbox 360 cu gesturile folosite pe un touchscreen
- sa folosesti tastatura telefonului pentru a scrie pe consola
- sa cauti pe internet cu acces complet la tastatura si la functia zoom
- functiile play, pause, fast forward, rewind si stop pentru muzica si videoclipuri pe Xbox 360

Platforma SkyDrive de tip cloud este, de asemenea, o importanta componenta pentru a integra calculatorul cu tableta si cu telefonul.

WINDOWS STORE

Dupa Apple si Google, a venit si momentul unui Windows Store. 

Acesta ofera userilor un sistem prin care aplicatiile pot fi descarcate doar dupa ce au trecut de testele realizate chiar de Microsoft. Utilizatorii vor avea garantia ca o aplicatie nu le va strica sistemul.

De altfel, romanii pot testa acum Windows pe laptopuri, tablete si smartphone-uri in Orange Shop. Ei se pot juca nu doar cu gadgeturile, ci si cu aplicatii dedicate precum Deezer, Clever Taxi, Trip Journal sau Tradeville, impreuna cu aplicatii preinstalate ca People Hub, Mail, Photos, Bing sau News.

Ecosistemul Windows poate fi testat in:

-> Bucuresti (Orange Shop din Baneasa Shopping City, Piata Victoriei, Piata Universitatii, Calea Mosilor, Plaza Romania)
-> Brasov (Orange Shop din Str. Muresenilor)
-> Cluj-Napoca (Orange shop din Bd. 21 Decembrie 1989)
-> Iasi (Orange Shop din Str. Anastasie Panu)
-> Sibiu (Orange Shop din Str. Nicolae Balcescu)
-> Timisoara (Orange Shop din Bd. Republicii)

Oferta Orange: laptopul Acer Aspire V5-571 la 199 euro (TVA inclus) si tableta Asus VivoTab Smart la 309 euro (TVA inclus), fiecare alaturi de abonamentul Colibri Explore 25 pe 24 de luni. Cei care cumpara un laptop, vor primi gratuit din partea Orange un mouse wireless, iar ce care aleg o tableta vor primi o husa si o tastatura, in limita stocului.

De asemenea, in magazinele Orange pot fi gasite urmatoarele smartphone-uri cu Windows Phone: Nokia Lumia 610 la 29 de euro cu Cangur 15, Nokia Lumia 720 la 99 euro cu Pantera 29 si Nokia Lumia 920 cu 79 de euro cu Pantera 39.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO