Cea mai mare companie feroviara din Europa, Deutsche Bahn, va prelua Regiotrans Brasov

03-12-2012 13:24


Deutsche Bahn, cea mai mare companie feroviara din Europa, se va extinde pe piata romaneasca prin preluarea unui pachet de 70% din operatorul de transport de calatori Regiotrans Brasov, pentru 67 milioane euro. 

Grupul german are optiunea de a prelua, mai tarziu, si restul actiunilor companiei romanesti, potrivit unor surse apropiate tranzactiei, scrie Handelsblatt, care citeaza Reuters.

Reprezentantii Deutsche Bahn au refuzat sa comenteze informatiile.
Regiotrans, cu 760 de angajati, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 225,5 milioane lei, in urcare cu 28,4% fata de 2010, iar profitul companiei s-a dublat, la 8,66 milioane lei, potrivit datelor raportate catre Ministerul Finantelor.

Compania, infiintata in 2005, are doi asociati, Costel Comana si Iorgu Ganea, fiecare cu 50% din partile sociale, si opereaza linii feroviare de transport de calatori in baza unor contracte incheiate cu CFR.

Deutsche Bahn a preluat in 2008, prin subsidiara DB Schenker, compania de transport feroviar de marfa Romtrans.

Cititi si: FOTOREPORTAJ. Cu CFR-ul prin Romania: Ati plati 199 de lei pentru Bucuresti-Brasov in 90 de minute? --> Corespondentul ProTV Paul Angelescu povesteste pentru stirileprotv.ro experienta pe care a trait-o in doua lumi total diferite. Cum este sa calatoresti cu CFR-ul romanesc, iar apoi sa vezi ce inseamna transportul nemtesc...

 

VIDEO PROTVPLUS.RO