Adrian Vasilescu, BNR: Daca va fi o noua "recesiune mare" in America, s-ar putea sa fie si la noi


Ultimul update: Vineri 13 Iulie 2012 05:01
Data publicarii: Joi 20 Octombrie 2011 12:40
Categorie: Stiri Economice
Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat astazi ca o eventuala intrare in recesiune a Statelor Unite ar putea conduce la un scenariu similar si in Romania.

Vasilescu a comentat astfel afirmatiile recente ale premierului Emil Boc si ale omului de afaceri Dinu Patriciu privind posibilitatea revenirii recesiunii.

Premierul a declarat recent ca pericolul revenirii recesiunii anul viitor nu este complet inlaturat, motiv pentru care Guvernul trebuie sa aplice o serie de masuri, precum manageri privati la companii de stat si finalizarea doar a investitiilor care se justifica.

De asemenea, omul de afaceri Dinu Patriciu a afirmat marti ca un al doilea val de recesiune este garantat in Europa.

"Sunt multi proroci in lumea asta. Si Roubini (economistul american Nouriel Roubini care a avertizat in 2007 ca va urma o criza a creditelor) spune ca va fi o noua recesiune mare in America. Daca va fi o noua recesiune mare in America, s-ar putea sa fie si la noi. Pentru ca asta e lumea in care traim, pentru ca America exporta bogatie, dar sunt momente in care exporta criza sau recesiune", a explicat consilierul BNR.

Oficialul BNR a aratat ca Romania se afla intr-un paradox in acest moment, acela ca exista o criza economica, dar nu si una financiara, iar distinctia trebuie sa fie una clara.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO