Viitura in judetul Prahova! Un baiat de 12 ani a fost inghitit de ape

Ultima actualizare: 24-10-2012 17:59

Apele Teleajenului s-au umflat marti seara brusc in judetul Prahova si au facut prapad. Un baiat de 12 ani care se intinsese dupa un papuc a fost luat de curenti si gasit fara suflare, doi kilometri mai la vale.

Alte patru persoane au vazut moartea cu ochii, cand masina de teren cu care traversau raul a fost surprinsa de viitura. Localnicii spun ca totul s-ar fi intamplat din cauza deschiderii barajului de la Maneciu, al carui lac s-a umplut dupa ultimele ploi.

O ora s-au chinuit cadrele medicale sa il salveze pe baietelul scos inconstient din apa. Copilul nu a raspuns insa nici unui stimulent si a ramas fara suflare in mainile medicilor. Pompierii il cautasera cu inversunare pana cand l-au gasit in aval, la doi kilometri de locul unde cazuse in apa.

Baiatul se juca pe malul raului cu alti copii, cand i-ar fi scapat un papuc in apa. S-a intins sa il ia, dar a fost luat de torenti.

Nu departe, patru oameni s-au salvat in ultima clipa din masina de teren cu care tocmai traversau albia raului, cand a venit viitura.

Un incident similar produs duminica in judetul Hunedoara, i-a pus in pericol pe oamenii iesiti cu copiii la scaldat pe raul Strei.

Autoritatile au dat drumul pe neanuntate unui baraj din amonte, si doua femei si sapte copii au fost cat pe ce sa se inece. Stateau in apa pana la genunchi, cand nivelul a urcat brusc cu peste un metru si abia au apucat sa se refugieze pe o insula din mijlocul raului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO