Vasile Ianul obligat sa returneze banii furati din transferurile lui Dinamo

Dată publicare: 20-05-2009 00:00
Dată actualizare: 21-05-2012 01:19


Fostul presedinte al clubului Dinamo Bucuresti, Vasile Ianul, a fost obligat sa returneze Ministerului de Interne banii din transferuri, pe care procurorii militari sustin ca i-a bagat ilegal in buzunar.

 

Am semnat de milioane de ori - asta era treaba mea si pentru semnaturile mele, ce fac? Raspund? Adica in toata Romania am fost un om cumsecade si am ajuns sa ii fur pe astia. Atunci eu ar trebui sa fiu premiat, ca i-am furat pe hoti. Ar trebui sa fiu premiat.
Vasile Ianul, fostul presedinte al Clubului Dinamo
Ianul, care a scapat de inchisoare pentru ca faptele sale s-au prescris, era tentat sa se judece in continuare cu statul, desi face asta de 12 ani.

In 12 ani cat a durat acest proces, dosarul lui Ianul s-a plimbat pe la instantele militare si civile.

Fostul sef din Stefan cel Mare a contestat toate sentintele de pana acum, invocand incalcari ale procedurilor. In felul acesta a reusit sa scape de o condamnare penala definitiva, pentru ca faptele sale s-au prescris. A continuat insa pe latura civila, pentru ca Ministerul de Interne isi vrea banii inapoi.

Vasile Ianul a fost primul om de fotbal arestat dupa Revolutie, sub acuzatia ca a bagat bani in buzunar din transferurile in strainatate ale fotbalistilor. Nume ca Bogdan Stelea, Dorinel Munteanu sau Ioan Ovidiu Sabau apar pe lista procurorilor militari. Si Danut Lupu isi aduce aminte ca transferul sau la Panatinaikos Athena ar fi fost unul dubios.

Vasile Ianul a fost obligat sa plateasca Ministerului de Interne peste 700.000 de dolari, plus dobanda pe 15 ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO