Un TIR plin cu o substanta toxica s-a rasturnat in Arad

Ultima actualizare: 10-04-2012 14:52

Blocaj pe DN 79, in dreptul localitatii aradene Pilu, dupa ce un autotren plin cu o substanta toxica si inflamabila, s-a rasturnat chiar pe sosea. Mai multe butoaie au cazut pe sosea si s-au spart, iar masinile nu au mai avut voie sa circule cinci ore.

Soferul de origine turca a urcat, se pare, beat la volan si a pierdut controlul intr-o curba. El venea din Ungaria si a trecut pe la vama Varsand, fara sa fie oprit la control.

Sapte butoaie cu rezorcina, o substanta toxica si inflamabila, au ajuns pe sosea. Trei dintre ele s-au spart si cel putin 400 de kilograme de rezorcina s-au imprastiat pe drum.

Pompierii si reprezentantii Garzii de mediu au turnat nisip peste substanta periculoasa. Dupa ce substanta a fost stransa de pe sosea, a fost adusa o macara, iar circulatia s-a reluat pe un singur fir.

Politistii spun ca soferul TIR-ului, un cetatean turc, era baut in momentul producerii accidentului si se va alege, cel mai probabil, cu un dosar penal.

Sambata, a avut loc un alt accident grav in care au fost implicate doua TIR-uri. Acestea s-au izbit frontal in Neamt si a fost nevoie de interventia echipajelor de descarcerare pentru a scoate unul dintre soferi din cabina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO