Un alt militar roman, cazut la datorie in Afganistan! Inca 4 au fost raniti

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Afganistan - acesta pare sa fie numele cimitirului soldatilor romani. Astazi s-a stins al 11-lea, sfartecat de o bomba-capcana.

Alti 4 camarazi, au fost raniti. Ai nostri patrulau, in cea mai periculoasa zona a tarii, pe autostrada Kabul - Qalat. Vestea cea neagra a tragediei, vine la doar 4 zile, dupa ce armata noastra, a mai pierdut un erou, in aceiasi tara.

Capitanul Vasile Unguras a fost ucis in aceasta dimineata la 7.45 ora Romaniei. Conform Ministerului Apararii conducea o misiune de patrulare, formata din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevra, pe autostrada A1, Kandahar - Kabul.

La 20 de km nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In urma deflagratiei, ofiterul si-a pierdut viata, iar alti patru militari au fost raniti.

Dupa atac, zona a fost securizata, iar militarii raniti evacuati la spitalele militare din Lagman si Kandahar. Capitanul Vasile Unguras s-a stins la 32 de ani, era casatorit si avea doi copii. Locuia in Bucuresti si activa in batalionul de politie militara.

Citește și
Barack Obama la Summitul NATO
O victorie in Afganistan, tema centrala a summitului NATO
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Intreaga conducere a Ministerului Apararii Nationale a anuntat ca este alaturi de familia greu incercata. Vasile Unguras este al doilea ofiter pierdut de armata romana in ultima saptamana. Acum patru zile, capitanul Petre Tiberius a fost ucis intr-un schimb de focuri in Afganistan. El a fost evacuat de urgenta din teatrul de operatiuni, insa a murit in timp ce era transportat spre spital.

Ceilalalti patru militarii raniti marti au fost evacuati de urgenta pe calea aerului la spitalele din Kandahar (sergentul Orban Csaba Attila si caporalul Cretu Adrian Gabriel) si Lagman (caporalii Lungu Madalin si Vargau Eugen), unde beneficiaza de asistenta medicala specializata. Cei patru sunt stabili din punct de vedere medical.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Capitanul ucis in Afganistan s-a intors pentru totdeauna acasa
Capitanul ucis in Afganistan s-a intors pentru totdeauna acasa

UPDATE:Eroul s-a intors acasa pentru totdeauna! Trupul ofiterului roman, ucis vineri in Afganistan, a fost dus la Targu Mures cu un avion militar. Tiberius Petre a fost asteptat de rude, prieteni si camarazii din batalionul de trupe speciale "Vulturii".

O victorie in Afganistan, tema centrala a summitului NATO
O victorie in Afganistan, tema centrala a summitului NATO

Liderii NATO, reuniti sambata in Palatul Congreselor din Strasbourg, au discutat despre necesitatea unei victorii in Afganistan. A fost tema centrala a summit-ului de aniversare a 60 de ani de la infiintarea Aliantei.

Inca un militar roman a fost ucis in Afganistan
Inca un militar roman a fost ucis in Afganistan

Un erou al armatei romane s-a stins vineri dimineata in Afganistan. Tiberius Petre, capitan in trupele speciale, a fost ucis intr-un schimb de focuri cu talibanii rebeli.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.