Stilul extravagant Alexander McQueen! FOTO/ VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Un spirit liber, care emana originalitate prin fiecare por. A incorporat par uman in creatiile sale si a riscat sa trimita pe podium modele incaltate in platforme cu tocuri de 30 de centimetri. Alexander McQueen, copilul rebel al modei.

Cu o imaginatie care se invartea haotic de la underground la sublim si inapoi, Alexander McQueen era adorat de nenumarate celebritati, de la Joan Collins la Lady GaGa sau Rihanna si Victoria Beckham sau Sarah Jessica Parker.

"Cand vezi o femeie purtand creatiile mele, o sa observi ca emana, prin haine, o anume duritate, care o face sa arate plina de putere. Ii sperie pe oameni. Trebuie sa ai mult curaj sa vorbesti cu o femeie care-mi poarta creatiile", obisnuia sa-si descrie "Huliganul Modei", asa cum a ajuns McQueen sa fie cunoscut, creatiile.

"Huliganul modei" a reusit insa sa se ridice deasupra poreclei si, odata incheiat contractul cu Puma, a inceput sa-si vanda creatiile si oamenilor de rand.

Accesoriile, ca esarfele cu cranii sau geanta Novak, au inceput sa fie imitate cu frenezie peste tot in lume. Tocmai aceste creatii i-au adus fani si printre celebritatile de seria A. Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckam, Lady GaGa sau Rihanna, au facut coada la magazinele deschise de designer la Londra, New York, Los Angeles, Milano si Las Vegas.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Putere si fragilitate, traditie si modernitate, fluiditate sau, dimpotriva, linii severe, toate aceste elemente se oglindesc in creatiile "Huliganului". Iar prezentarile de moda, asa cum n-au prea fost pana in 2000 altele, erau asteptate cu sufletul la gura la Saptamana Modei de la Paris.

Cat despre influente, McQueen gasea inspiratie in aproape orice, numai bizar sa fie. Filmul lui Sydney Pollack "They Shoot Horses", eroinele lui Hitchcock, romanul "Lord Of The Flies" sau un simplu joc de sah. "Sunt propriile mele cosmaruri (n.r. hainele pe care le creaza). Stilul dragut nu mi se potriveste", recunostea chiar McQueen.

Printre cele mai frumoase colectii o amintim pe cea din luna septembria a anului trecut, inspirata din teoria originii speciilor a lui Charles Darwin. Modelele au fost nevoite sa mearga pe podium in platforme de 30 de centimetri, cu parul aranjat in coarne diabolice si fuste scurte decorate cu scheme colorate si elaborate. Nu putine l-au refuzat...

Din pacate, lumea modei a imbracat joi mantia neagra, dupa ce Alexander McQueen si-a luat viata, in apartamentul sau din Green Park, Londra.

Ascult-o pe Andreea Macri de la revista  "The One" vorbind despre Alexander McQueen!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Alexander McQueen,
Alexander McQueen, "Huliganul modei", s-a sinucis!

UPDATE - Designerul britanic Alexander McQueen, un star in lumea modei, a fost gasit fara suflare, in luxoasa lui locuinta de la Londra. Avea doar 40 de ani.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.