Cautarile turistilor disparuti in muntii Fagaras, sistate doua zile!

Dată publicare: 15-07-2009 00:00
Dată actualizare: 04-10-2012 04:01


Echipele de salvare au decis sa suspende cautarile celor doi turisti disparuti in Fagaras. Salvamontistii cred ca oamenii nu mai sunt in viata, dupa ce au vazut ravagiile facute de viitura chiar pe valea pe care se aflau cei doi.


Salvatorii au refacut traseul pe care l-au parcurs turistii, un roman in varsta de 26 de ani si un cetatean maghiar de 40 de ani. Pe Valea Arpasului, ravasita teribil de viiturile din acest weekend, au gasit cateva lucruri personale ale disparutilor, printre care o geaca de ploaie, un bocanc si un rucsac albastru. Toate obiectele au fost recunoscute de catre prietenii celor doi, care-i asteptau pe acestia in Victoria.

Echipele de interventie nu au, insa, niciun indiciu care sa arate ca cei doi barbati ar fi inca in viata. Cel mai probabil, turistii ar fi fost luati de viitura si ar fi pierit inecati. Cand raul Arpas nu va mai fi involburat si periculos ca acum, se vor intoarce sa ii caute.

Va reamintim ca cei doi turisti, unul din Targu Mures si celalalt cetatean maghiar, au coborat, duminica, la ora 8.00, de la cabana Podragu, aflata la altitudinea de 2.156 de metri, apoi, in jurul orei 11, au mai fost vazuti la cabana Turnuri, la altitudinea de 1.520 de metri. De la cabana Turnuri, turistii au coborat spre Valea Arpasului.


VIDEO PROTVPLUS.RO