Pilotul era baut! Concluzia accidentului aviatic de la Sanpetru, din 2007


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 18:42
Data publicarii: Luni 22 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Ancheta unei tragedii aviatice, in care un instructor si elevul sau au murit, in apropiere de Brasov, scoate la iveala un adevar socant: pilotul, care era si comandatul aerodromului, bause inainte sa urce la mansa.

Investigatiile foarte complexe au durat mai bine de 3 ani, iar concluzia este ca aparatul s-a prabusit din cauza unei erori de pilotaj. Rudele tanarului, care a murit nevinovat, spun ca nu mai sperau sa afle ce s-a intamplat.

In accidentul din 2007 si-au pierdut viata Ioan Vancea, presedintele Aeroclubului "Iosif Silimon" din Sanpetru, si Sebastian Petri, un elev de 33 de ani, care urma sa-si ia brevetul de pilot in cateva zile.

Plecasera intr-un zbor scurt, deasupra pistei, dar s-au prabusit rapid. Imediat dupa ce avionul s-a facut praf, cativa martori au incercat sa vada daca pot salva cele doua vieti.

Medicii au fost neputinciosi. Nici pilotul in varsta de 54 de ani, nici cursantul, n-au putut fi salvati. Ioan Vancea era un as al avioanelor, il descriu cunoscutii. Zbura de 39 de ani si avea peste 8.000 de ore de zbor. Cu doar cateva zile inainte, pilotul zburase impreuna cu fiul sau, si el aviator.

Mama tanarului care a pierit in tragedia aviatica spune ca dupa mai bine de trei ani nu mai spera sa afle ce s-a intamplat. Femeia a mai anuntat ca nu doreste sa fie despagubita nici de aerodrom, nici de familia pilotului care s-a urcat baut la mansa.

Tragedia aviatica in Cuba! Un avion s-a prabusit: cei 68 de pasageri, morti
Lacrimi pentru un erou! Pilotul Sorin Avram, inmormantat
8 minute - atat a durat zborul avionului MiG 21 Lancer, cazut in jud. Cluj
VIDEO PROTVPLUS.RO