Omul de afaceri Marius Locic, retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore

Ultima actualizare: 30-03-2012 01:06
Marius Locic

Marius Locic a fost scos cu catuse din sediul Directiei Nationale Anticoruptie si urcat intr-o duba a politiei, urmand a fi dus la arestul Directiei de Cercetari Penale, dupa ce procurorii au decis, joi, retinerea lui pentru 24 de ore.

Marius Locic nu a facut niciun fel de declaratii la iesirea din sediul DNA.

Procurorii anticoruptie au emis, joi, o ordonanta de retinere pe numele lui Marius Locic, dupa ce l-au audiat in dosarul in care este cercetat alaturi de senatorul Catalin Voicu.

Marius Locic a fost audiat, joi, de procurorii anticoruptie in dosarul in care mai sunt cercetati senatorul Catalin Voicu, omul de afaceri Costel Casuneanu si judecatorul Florin Costiniu.

Consiliul Superior al Magistraturii a emis miercuri aviz pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Senatorul Catalin Voicu a fost arestat, in 23 martie, sub acuzatiile de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Una din fapte consta in aceea ca senatorul ar fi pretins si primit de la Marius Locic, administrator la SC Locic Imobiliare SRL si actionar majoritar la ziarele "Interesul Public" si "Atac", suma de 119.000 lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si ii va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva lui Locic si sa propuna o solutie de neurmarire penala in dosarul în care acesta era cercetat pentru inselaciune.

Anchetatorii sustin ca, pe langa banii mentionati, Voicu ar fi pretins de la Locic si alte foloase, constand in publicarea cu titlu gratuit in cotidianul "Interesul Public" a unor articole cu continut favorabil candidatului PSD la presedintia Romaniei (Mircea Geoana-n.r.), la alegerile din 2009.

Locic figureaza actionar direct in 11 firme, potrivit datelor de la Registrul Comertului, majoritatea avand activitate in media si imobiliare.

Acesta este perceput in piata imobiliara drept un apropiat al lui Gigi Becali, imagine formata ca urmare a unei lungi perioade in care firma Locic Imobiliare a fost sponsor al echipei Steaua Bucuresti, finantata de omul de afaceri din Pipera.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO