Austriacul care a omorat o tanara pe zebra nu va fi judecat in Romania!

Ultima actualizare: 15-10-2012 05:15

Un accident mortal a fost provocat pe zebra de un angajat al ambasadei Austriei la Bucuresti. Gonea, spun martorii, cu masina de serviciu, pe soseaua Kiseleff din Capitala, cand a spulberat pur si simplu o studenta de 23 de ani, care traversa pe trecere.


Era putin trecut de ora 8.00, cand fata de 23 de ani, din Calarasi, studenta la ASE, a vrut sa traverseze soseaua Kiseleff, aproape de Muzeul Satului. 

Masina - cu numar de corp diplomatic - venea in viteza de la Piata Presei Libere si mergea catre Arcul de Triumf. Desi zebra era marcata cu un panou cu semnal intermitent, soferul nu a acordat prioritate. A izbit-o pe tanara si a aruncat-o la peste 20 de metri distanta.

Imediat, in zona s-au adunat mai multe echipaje de politie. Soferul a fost testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost 0. Este functionar in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti si beneficiaza de imunitate jurisdictionala, asa ca nu va raspunde in fata autoritatilor romane. 

Anchetatorii romani isi vor desfasura ancheta, insa cetateanul austriac nu poate fi audiat. Iar inainte de a fi sesizata instanta de judecata, autoritatile romane vor formula o cerere de transfer de procedura in Austria.

In acest caz, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti a fost sesizat. 

In aceasta dimineata, imediat dupa accident oficiali ai ambasadei au venit la fata locului, pentru a se asigura ca drepturile angajatului lor sunt respectate.

Daca ar fi fost judecat conform legilor romanesti, austriacul risca intre 2 si 7 ani de inchisoare, sub acuzatia de omor din culpa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO