Nati Meir se victimizeaza in fata jurnalistilor din Israel, in scrisori

Ultima actualizare: 18-05-2012 21:35

Un erou dupa gratii - asa apare Nati Meir, aflat in a doua saptamana de arest preventiv, intr-o scrisoare pe care le-a trimis-o jurnalistilor din Israel.

In textul scris in ivrit, fostul candidat la prezidentiale le spune acestora ca este complet nevinovat si le bate obrazul celor care au pus la indoiala onestitatea sa.

De cand a ajuns dupa gratii, pe 20 octombrie, Nati Meir a trimis patru scrisori - doua catre jurnalistii romani, doua catre cei din Israel. In fiecare a scris despre nevinovatia sa in fata acuzatiilor de inselaciune si punere in circulatie de valuta falsa. In ultima - scrisa special pentru presa israeliana - Meir le reproseaza ziaristilor ca l-au facut de rusine.

"De foarte multe ori - scrie fostul deputat - mi-ati varsat sangele si m-ati facut de rusine. Si numele meu, si al familiei mele. Dar cand voi ma faceati de rusine eu preveneam comiterea crimelor pe strazile din Israel". (Nati Meir)

Nati Meir spune chiar ca ar fi un colaborator al unei unitati specializate in combaterea crimei organizate si ca are inclusiv si un nume de cod: "Eu am prevenit comiterea crimelor in Israel - scrie Nati Meir. Am dat politiei sase grenade si opt cutii cu bombe".

Mentioneaza apoi ca acuzatiile care l-au adus dupa gratii sunt nefondate. Mai mult, spune ca banii falsi pe care i-ar fi impartit in stanga si dreapta ar fi fost plimbati in Israel, unde departamentul LAHAV 433 - echivalentul DIICOT-ului romanesc - ar fi stiut de existenta lor. Meir le spune jurnalistilor israelieni ca arestarea sa ar avea iz politic, pentru ca a ajuns dupa gratii exact cand ar fi trebuit sa devina presedintele Romaniei.

"Nu vreau nicio medalie sau distinctie de la nimeni, scrie in incheiere Nati Meir. Eu stau in inchisoare, desi sunt nevinovat. Am ajuns aici din cauza ca sunt un evreu care am avut succes in toata lumea si daca nu ma bagau in inchisoare eram ales presedintele Romaniei".

Mai are un mesaj personal pentru o judecatoare din Haifa, care l-ar fi acuzat ca a ales crima ca drum de viata. Aluzie probabil la lunile petrecute in spatele gratiilor in Israel. Nati Meir ii spune magistratului ca nu trebuie sa uite cate servicii a adus el tarii sale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO