Motivatia Curtii: S.O. Vintu nu este un pericol pentru linistea publica

Ultima actualizare: 10-10-2012 03:09

Lasarea in libertate a lui Sorin Ovidiu Vintu si a partenerului sau de afaceri, Octavian Turcan, nu este un pericol pentru linistea publica. Gasiti textul integral al motivarii, in articol.

Doi dintre cei trei judecatorii din complet - eliberarea s-a decis cu majoritate de 2 la 1 - au apreciat ca procurorii Parchetului General nu au demonstrat cu probe nici periculozitatea invocata, nici temeinicia acuzatiilor.

Cu alte cuvinte, judecatorii cred ca acuzatia ca l-ar fi ajutat pe fugarul Nicolae Popa sa scape de executarea celor 15 ani de inchisoare la care a fost condamnat a fost demonstrata doar pana la un punct. Dar si ca procurorii daca ar fi dorit cu adevarat arestarea lui Vintu ar fi facut aceste demersuri la inceputul anului, cand au aparut primele dovezi.

Magistratii apreciaza ca nejustificata temerea ca opinia publica si-ar pierde increderea in justitie daca nu ar avea o reactie ferma in acest caz. Dimpotriva, afirma judecatorii, arestarea lui Vintu in acest moment ar putea crea suspiciuni asupra integritatii sistemului judiciar.
 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO