Operatiune de salvare pe muchie de cutit in Muntii Fagaras!


Ultimul update: Miercuri 28 Martie 2012 09:23
Data publicarii: Luni 24 August 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Curata minune in Fagaras: un turist in varsta de 72 de ani, aproape zdrobit dupa ce a cazut intr-o rapa adanca, a rezistat o noapte intreaga pana au ajuns doctorii la el.

Le datoreaza viata unor turisti omenosi care i-au stat la capatai, dar si salvamontistilor care au urcat pana la el pe intuneric. Dupa 17 ore, barbatul, mare amator de drumetii, a fost transportat in siguranta la spital.

Slabit si macinat de dureri, ranit dupa o cadere de la 200 de metri inaltime, barbatul si-a adunat puterile si a rezistat pana in luni dimineata cand un elicopter a ajuns la el. S-a intamplat in Valea Vistea Mare din Fagaras.

Turistul de 72 de ani si-a pierdut cunostinta, iar cei din jur s-au temut ca-l vor pierde. Avea capul spart si nu isi mai simtea mainile, le-a povestit chiar el medicilor. Din fericire, bate muntii de copil si a stiut cum sa isi amortizeze caderea.

Sansa omului au fost niste turisti care treceau intamplator prin zona si care au inteles repede ca ar trebui sa cheme ajutoare. Salvamontistii au plecat inca de duminica seara spre victima, insa, din cauza ploii si a terenului accidentat, au ajuns la caz abia in sase ore.

Cu toate peripetiile prin care a trecut si desi are o varsta inaintata, medicii spun ca omul se va reface repede.
 

Tags: accidente, turism,

Criza economica si in masivul Bucegi! Nu mai sunt bani pentru salvamontisti
Turist ratacit pe Valea Bucsoiului! Salvamontistii il cauta!
Tanar plecat la drumetie in Muntii Bucegi, gasit mort de salvamontisti!
VIDEO PROTVPLUS.RO