Incendiul de la blocul Millenium - pagube de aproape 20.000.000 de euro

Ultima actualizare: 05-09-2012 01:09

Blocul Millenium a ars vineri noapte. Proprietarii nu au evaluat inca pagubele despre care jurnalistii Ziarului Financiar spun ca s-ar ridica la 20 de milioane de euro. Cladirea ar beneficia de o asigurare completa care ii include si pe chiriasi.

 

Potrivit anchetatorilor, nu este exclus sa fie trasi la raspundere cei care au instalat panoul publicitar, de la care ar fi pornit focul.

Ancheta merge greu si pentru ca raspunsurile vin greu. Pe masa Parchetului, de exemplu, nu a ajuns nicio hartie privind pagubele sau politele de asigurare, fie ca vorbim despre cladire, fie ca vorbim despre firmele care functionau acolo.

Potrivit celor de la Ziarul Financiar ar exista insa o polita de asigurare care acopera nu doar daunele provocate de incendiu, dar si pierderile cauzate de intreruperea activitatii si raspunderea civila fata de chiriasi.

Pe langa raportul proprietarilor insa, anchetatorii vor cere o contraexpertiza. Avand in vedere ca vorbim despre sume uriase, rezultatele trebuie sa fie extrem de clare.

Desi angajatii companiilor care isi au sediul aici au carat toata ziua dosare si calculatoare, cei care administreaza cladirea spun ca nu au primit nicio instiintare oficiala cum ca cineva ar renunta la spatiul de la Millenium.

Raspunsurile vin insa extrem de greu. Si asta pentru ca cei care au inchiriat spatii in blocul Millenium sunt cam zagarciti in a da informatii si nu vorbesc despre daune.

La prima vedere, gaura este uriasa. Probabil lucrurile ar fi stat altfel, daca pompierii ar fi cunoscut mai bine cladirea. Spun, insa, ca nu li s-a dat aceasta sansa.

In paralel cu ancheta, firmele care isi aveau sediul in blocul Milenium, incearca sa-si continue activitatea. Zeci de angajati au venit la prima ora ca sa isi recupereze bunurile. Au stat la coada, pentru ca accesul in cladire se face doar in grupuri mici. In plus, in jur de 15-20% din suprafata nu e accesibila din cauza unor probleme la structura de rezistenta.

Politistii au intocmit deja un dosar penal pentru distrugere, in care ar putea fi inculpati cei care au montat panoul publicitar, de la care ar fi pornit incendiul de vineri. Se pare ca acesta nu era facut din materiale conform standardelor.

VIDEO: Incendiu langa Biserica Armeneasca, din Bucuresti!

Incendiul de la blocul Millenium reaprinde controversele la nivel inalt

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO