Imagini surprinse chiar inaintea sangerosului jaf de la Brasov! VEZI VIDEO!

18-02-2009 00:00

Se pot vedea cei doi agenti de paza care asteapta sa preia banii. Peste trei minute, avea sa inceapa macelul: amandoi barbatii vor fi impuscati in cap - unul mortal -, iar un trecator va fi si el lichidat.


Sunt deja trei saptamani de la tragedie, opt suspecti anuntati oficial si nicio persoana pusa sub acuzare. Camera de supraveghere din casa de schimb valutar a inregistrat ultimele momente din viata lui Ciprian, agentul impuscat mortal in timpul jafului. Tanarul de 34 de ani asteapta impreuna cu colegul sau sa termine casiera de numarat banii.

Mai este putin pana la 18.00, ora inchiderii. Cei doi agenti se pregatesc sa ia doua sacose cu bani. Cel care avea sa supravietuiasca atacului pune mana primul pe o plasa si se indreapta catre iesire.

In acest timp, spun anchetatorii, asasinii pandeau afara. Casa de schimb valutar are geamuri mari, prin care se vede cum cei doi agenti de paza iau sacosele cu bani si pleaca spre masina.

Au urmat impuscaturile in plina strada. Ciprian, atins de gloante in cap, s-a stins in scurt timp. Colegul sau a scapat, desi si-a pierdut un ochi. Un al treilea barbat, care a incercat sa opreasca pe hotul care fugea cu o sacosa cu bani in mana si pistolul sub haina, a fost impuscat in inima de acesta.

E sigur ca, la jaf, au participat mai multi indivizi. Opt, spun procurorii. Se presupune ca doi dintre ei au tras. Un al treilea a avut o misiune relativ usoara, dar esentiala pentru reusita atacului. A traversat strada pe o trecere de pietoni din apropierea casei de schimb valutar, obligand masinile sa opreasca. Astfel, i-a creat culoar de retragere celui care a fugit cu banii si care a abandonat in cele din urma sacosa.

Planul initial al atacatorilor s-ar fi modificat. Lovitura trebuia data in dimineata aceleiasi zile, cand prada ar fi fost mai mare, crede patronul casei de schimb.

Atacatorii stiau ca in fiecare dimineata, cei doi agenti de paza trebuie sa alimenteze cu cash cele 17 unitati care ii apartin. Uriasa suma de bani era ridicata din seiful central. Era momentul cel mai bun pentru atac.

In dimineata zilei de 29 ianuarie, supravietuitorul atacului a avut ideea sa creeze o diversiune. Simtise ca masina cu care mergeau de obicei era urmarita. N-a pus banii in ea, dar a lasat-o parcata in apropierea casei de schimb valutar ce trebuia alimentata cu bani. 

Dupa ce a plecat de langa ea, atacatorii, care il urmareau de la distanta, au intepat cauciucurile masinii. Sperau probabil ca pana soferul schimba roata, sa aiba timp sa fure banii. Surpriza, insa: bancotele erau in alta masina, condusa de tanarul de 34 de ani, care avea sa piara in atacul de peste cateva ore. El a lasat-o intr-un gang, langa exchange si a dus fara probleme banii la ghiseu.

Asemeni patronului casei de schimb, si anchetatorii fac scenarii. Cum s-au petrecut exact lucrurile nu se stie inca. Agentul de paza ramas in viata ar putea face lumina in ancheta. A fost inclus in programul de protectie a martorilor si este pazit zi si noapte de politie.

Vezi filmul jafului armat de la Brasov!


VIDEO PROTVPLUS.RO