Fostul domeniu de la Balc al lui Ion Tiriac, scos la licitatie!

Ultima actualizare: 12-04-2012 05:12

Saptamana viitoare statul va scoate la licitatie 44 de fonduri de vanatoare, pentru care se vor bate cei interesati. Pe lista gasim si fostul domeniu al lui Ion Tiriac, de la Balc.

In total sunt peste o jumatate de milion de hectare. In unele cazuri, pretul de pornire este mai mic decat un plin la masina: 12 euro, de pilda, pentru cel care vrea sa administreze 13.000 de hectare de teren in Neamt. Ramane de vazut daca suma finala va fi mult mai mare.

Vineri a fost ultima zi de depunere a dosarelor pentru licitatia in urma careia aproape 17.000 de mistreti vor intra numai in acest sezon in bataia pustii. Sunt cateva locuri pentru care statul a fixat un pret de pornire foarte mic.

Cu toate acestea, specialistii sustin ca unele fonduri de vanatoare sunt subevaluate, din moment ce mii de hectare au ca pret de pornire valori sub 100 de euro. Astfel de cazuri sunt in judete precum Neamt, Dolj sau Galati, acolo unde asociatiile de vanatori pot gestiona pe o perioada de 10 ani aceste fonduri la preturi de nimic.

Pe lista figureaza si alte domenii, unde mistretii sau cerbii sunt numerosi. In aceste cazuri au fost depuse zeci de oferte, iar cel ce va castiga va da o suma uriasa, spun organizatorii.

In sezonul de vanatoare 2008-2009 pot fi vanate 460 de capre negre si 650 de cerbi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO