Discutii intre sindicalisti si Ministerul de Finante pe tema legii unice

Ultima actualizare: 08-08-2012 14:55

In timp ce premierul le tine piept sinidicalistilor la Iasi, si in Bucuresti, la Ministerul de Finante, s-a facut o incercare de temperare a spiritelor.

 

Protestatarii au fost chematii la discutii pe marginea legii unice a salarizarii, marea lor nemultumire.

Cele doua parti au cautat sa gasesca solutii la problemele legate de salarizare. Cea mai mare problema este ca de la inceputul anului zeci de mii de bugetari au primit lefuri mai mici din cauza ca le-au fost taiate din sporurile care figurau numai in contractele colective de munca. O solutie ar fi ca acesti oameni sa primeasca niste plati compesatorii care sa includa si aceste sporuri pierdute.

O alta cerinta a sindicalistilor a fost ca salariul minim pe economie sa creasca la 705 lei in acest an, pentru toti angajatii, inclusiv ca lucreaza la stat sau la privat. Reprezentantii Ministerului de Finante au raspuns ca aceasta masura ar putea fi luata numai daca si fondul de salarii ar creste cu 17,5%.

Aceste discutii nu au schimbat insa calendarul protestelor, pentru ca sindicalistii asteapta intalnirea cu premierul lui Emil Boc de vineri, cand solutiile gasite miercuri la intalnirea de la Ministerul de Finante vor fi reanalizate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO