Daca s-a dat startul la scaldat, au aparut inevitabil si tragediile


Ultimul update: Marti 25 Septembrie 2012 16:49
Data publicarii: Duminica 13 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Un tanar de 24 de ani din Corbu s-a aruncat imprudent in mare, intr-o zona in care apa are dintr-o data 4 metri. Ajutat de turistii de pe plaja, prietenul baiatului l-a cautat disperat.

Fiti cat se poate de precauti, mai ales daca nu sunteti antrenati. Chiar daca intrarea in mare este lina, pot aparea brusc diferente de nivel care va pot fi fatale. In anumite zone se formeaza si curenti puternici, care ii pot fura si pe un inotatorii experimentati.

Echipajele au incercat sa dea de trupul tanarului pana la lasarea intunericului, cand n-au mai avut incotro si au abandonat misiunea.

Si cei care cauta racoarea la rau sunt sfatuiti sa dea dovada de prudenta. Un alt tanar de 20 de ani, care se scalda in Timis, a fost luat de un vartej si nu s-a mai putut salva.

In disperare de cauza, doi pescari i-au intins o undita de care sa se agate.

In apele repezi, primejdia este uriasa, explica salvamarii. Curentii si vartejurile se unesc intr-o forta greu de stavilit. Cea de-a doua victima a facut greseala imensa sa sara intr-o cascada.

Riscant este si contactul brusc cu apa. Pe asemenea canicula, diferenta de temperatura dintre corpul incins de soare si valuri poate sa fie de 20 de grade Celsius.

Un baiat de 15 ani din Braila n-a tinut cont de sfat si infierbantat a intrat in Dunare. Chemati chiar de fratele adolescentului, politistii si angajatii ISU n-au reusit sa dea de trupul victimei. Cu totii cred ca a facut stop cardiac.

Tags: inecuri,

Au intrat in rau sa se racoreasca, dar s-au inecat
Un baiat de 14 ani si-a gasit sfarsitul la scaldat
A intrat in Crisul Repede sa-si recupereze pantoful. L-au salvat pompierii
VIDEO PROTVPLUS.RO