Cumparau orice, cu cecuri false, iar apoi vindeau la jumatate de pret!

Dată publicare: 08-01-2009 00:00
Dată actualizare: 27-04-2012 00:16


11 persoane sunt banuite ca ar fi pagubit mai multe companii cu peste 5 milioane de lei noi. Infiintau repede firme fantoma, cumparau cantitati uriase de marfa pe care o vindeau, apoi nu mai erau de gasit.

Daca cereau bani in plus, erau amenintati ca daca se intorc, vor fi dati pe mana politiei. In documente, ei figurau ca fiind reprezentanti ai societatii si atunci aruncau toata responsabilitatea asupra lor. Erau santajati.
comisar sef Iliuta Neagu, Seful Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5

Pagubitii au incercat in zadar sa obtina banii pentru produsele vandute. Nu au primit decat niste cecuri fara acoperire. Afacerea, profitabila pentru cei care au pus-o la cale, a functionat 3 ani.

In locuintele unuia dintre suspectii principali si in cele ale prietenilor sai, politistii au gasit caiete cu incasari, file de cec, dar si alte bunuri. Anchetatorii spun ca suspectii erau foarte bine organizati si au inselat mai multe firme, de la care au cumparat marfa cu cecuri false.

Indivizii cumparau orice, de la haine pana la excavatoare. Marfa era apoi vanduta la jumatate de pret. Pana cand cei pacaliti depuneau plangere la politie, firma fantoma prin care se facea afacerea era desfiintata, iar administratorii trimisi in Belgia, Franta, Spania sau Italia, ca sa nu fie gasiti.

Politistii au recuperat o parte din bunuri. Patru persoane sunt retinute pentru fals si uz de fals, restul sunt cercetate in stare de libertate. Daca vor fi gasiti vinovati, membrii retelei pot fi condamnati si la 12 ani de inchisoare.

Tags: furturi, fraude,


VIDEO PROTVPLUS.RO