Viata printre ape. Dunarea a navalit in casele oamenilor!

Ultima actualizare: 22-05-2012 08:36

UPDATE: Starea de alerta se mentine de asemenea in preajma Dunarii. La Samardan in Tulcea apa masoara 3 metri in curtile oamenilor. S-au inecat de-a valma, animale si culturi, semn ca anul acesta familii intregi vor face foamea.

Aproape 40 de familii au lasat totul in urma, de teama viiturilor. Dar multi sunt de nedezlipit de langa casele lor. Pazesc cu indarjire ce le-a mai ramas si nu au inima sa lase totul prada apelor.

Zeci de familii din comuna Smardan nu au pus geana pe geana luni noapte. Ca sa mai poata intra in propriile case, oamenii au acum nevoie de echipament special, care sa ii protejeze de apa de peste un metru.

Peste tot, oamenii au incercat sa salveze ce au mai putut din lucrurile pe care le aveau in locuinte.

Multi si-au instalat corturi in strada in fata caselor, ca sa poata sta cu ochii pe gospodariile lor, ce ar putea cadea acum prada hotilor.

Oamenii se tem ca daca apa mai creste in urmatoarele zile, ii va lua cu totul.

De luni pana marti, Dunarea a crescut cu inca opt centimetri. Asadar, depaseste cu mult cota de pericol. Singurul lucru care ii bucura, daca se poate spune asa, pe localnici este ca nu mai ploua.

Si primaria le-a pus la dispozitie oamenilor care nu au unde sa se duca un hotel din Smardan, unde se pot caza. Intre timp, autoritatile au deconectat electric casele inundate si fac deversari controlate.

Au consolidat si malurile cu diguri facute din saci umpluti cu nisip si raman in alerta. Codul portocaliu instituit in toate judetele prin care trece fluviul este valabil si marti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO