O noua sansa. Compozitorul Dan Parvu a primit un rinichi de la un donator

Ultima actualizare: 16-10-2012 15:05

Craciunul a venit mai devreme cu o minune pentru un compozitor celebru din Capitala. I-a adus o noua sansa la viata: un rinichi pe care l-a primit de la un donator ce nu-i este ruda.

Probabilitatea ca organul sa fie 100% compatibil cu el era de una la opt milioane, spun medicii care au facut transplantul.

Transplantul l-a facut o echipa de medici de la Clinica de Urologie din Cluj, sub supravegherea profesorului Mihai Lucan. Compozitorul a primit un rinichi de la un oradean aflat in moarte cerebrala, dupa un accident vascular. Familia acestuia a fost de acord cu prelevarea organelor.

Dan Parvu are 42 de ani si compune muzica pentru film. Ultima productie pentru care a lucrat, "Lumea vazuta de Ion B.", este castigatoarea unui premiu Emmy. In urma cu 13 ani, a mai facut un transplant, primind atunci un rinichi de la mama lui. Acesta a cedat insa in timp si compozitorul a fost trecut din nou pe o lista de asteptare.

"M-am luptat cu boala asta de cand ma stiu, nu mai stiu cum e sa fii sanatos, stiu cum este sa supravietuiesti", marturiseste Dan Parvu.

Operatia a decurs fara complicatii. Dan Parvu abia asteapta sa se intoarca acasa si sa-si reia munca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO