Update: Ciomu, 500.000 de euro pentru penisul mutilat!

Ultima actualizare: 02-11-2012 07:56

500.000 de euro - atat trebuie sa-i plateasca medicul Naum Ciomu fostului sau pacient, pe care l-a mutilat. La despagubire trebuie sa contribuie si spitalul unde a fost facuta operatia.


Dupa mai bine de patru ani, procesul chirurgului s-a incheiat, luni, la Curtea de Apel Bucuresti. Decizia judecatorilor este definitiva, asa incat toate incercarile doctorului Naum Ciomu de a scapa basma curata au esuat. Asadar, controversatul chirug ramane cu pedeapsa la care a fost condamnat chiar de primul complet de judecata, adica un an de inchisoare cu suspendare.

In plus, doctorul Ciomu, care nu mai are voie sa intre in sala de operatie, a fost obligat sa plateasca, impreuna cu Spitalul Theodor Burghele, locul unde a avut loc nefericita operatie, jumatate de milion de euro daune morale si materiale. Asta dupa ce fostul pacient, mutilat pe viata, ii ceruse 825.000 de euro.

In prima faza, Judecatoria Sectorului 5 ii daduse doar 125.000 de euro, pentru ca Tribunalul sa decida o despagubire de patru ori mai mare.

Ca de obicei, doctorul Naum Ciomu sta departe de ochii lumii si pana acum nu a comentat in niciun fel decizia judecatoreasca ce il va arunca in saracie. Chiar daca, oficial, pe numele chirurgului nu exista decat trei optimi dintr-un apartament, fostul sau pacient va angaja un executor judecatoresc care sa identifice toate bunurile mobile si imobile ale medicului pentru a recupera aceasta creanta uriasa. 

Si pentru ca tot trebuie sa ii fie solidar lui Naum Ciomu, spitalul Theodor Burghele are clar probleme de buget. Oficialii spitalului spun ca este o decizie care sigur va constitui un precedent, iar banii pe care trebuie sa ii plateasca barbatului mutilat vor fi stransi atat din asigurari, cat si din fonduri cerute de la Ministerul Sanatatii. 

Chirurgul Naum Ciomu a fost trimis in judecata in octombrie 2004, dupa ce a sectionat organele genitale ale pacientului Ion Jiga, in timpul unei operatii de rutina. In 13 iulie 2004, chirurgul i-a taiat tanarului penisul, dupa care l-a fragmentat in mai multe bucati.

La doua saptamani dupa operatie, Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor i-a retras definitiv doctorului Ciomu autorizatia de libera practica.  

In fata judecatorilor, medicul a sustinut ca nu a avut discernamant atunci cand a facut operatia.

Pentru ca drama victimei doctorului Ciomu sa fie completa, dupa ce a ramas fara organul genital, a ramas si fara sprijinul sotiei. Femeia nu a mai suportat presiunile din sanul familiei si a cerut divortul, care s-a pronuntat in aprilie 2008. Fosta sotie a obtinut custodia fetitei de sapte ani, iar tatal trebuie sa plateasca lunar pensie alimentara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
How To TikTok
Cum să te costumezi de Halloween

08:24
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!